Суспільство

Житомирські школярі презентували у Києві свої енергопроекти і стали призерами всеукраїнського екологічного конкурсу

14 April 2019, 12:55

Учні житомирських шкіл, які після занять займаються в Житомирському міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді, здобули призові місця у всеукраїнському конкурсі екологічного спрямування.

Про це Житомир.info 14 квітня повідомили у Житомирському міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.

12-13 квітня у Києві проходив V Всеукраїнський екологічний конкурс «DreamECO 2019» . Це спільний освітянський проект Національного еколого-натуралістичного центру та Міжнародної школи «Меридіан». Учасниками заходу є талановита учнівська молодь з різних областей України яка змагається у чотирьох номінаціях: «Екологія та біорізноманіття», «Якість довкілля», «Ресурси та енергія», «Моє місто».

«Цього року місто Житомир представляла команда вихованців Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, які пройшли відбірковий тур та вийшли до фінального етапу: Михайло Шубін, учень 6 класу ЗОШ № 5; Анастасія Мартинчук, учениця 9 класу СЗОШ № 20; Олександр Закревський, учень 10 класу ЗОШ № 30; Олексій Захарченко, учень 9 класу ЗОШ № 30; Михайло Слепченко, учень 9 класу ЗОШ №30; Анна Кіпчук, учениця 9 класу ЗОШ № 30; Максим Шатілов, учень 8 класу ЗОШ № 30», – повідомили у Центрі науково-технічної творчості.

Усі вказані проекти були представлені в секції «Ресурси та енергія». За результатами постерного захисту та демонстрації макетів власних розробок Михайло Шубін та Анастасія Мартинчук отримали Дипломи ІІ ступеня. Михайло у своєму проекті «Сонячна кухня» запропонував цікаве використання сонячної енергії для господарських потреб, Анастасія ж розробила технологію виготовлення гранул для опалювальних котлів з качанів кукурудзи.

Дипломи ІІІ ступеня виборов Михайло Слепченко з проектом щодо отримання енергії від так званих «лежачих поліцейських», а також Анна Кіпчук та Олександр Закревський з власним винаходом, про отримання енергії від руху автомобіля. В цілому в секції «Ресурси та енергія» було 6 переможців, 4 з яких з міста Житомира, підсумовують у Центрі науково-технічної творчості.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2019 року вихованці Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді здобули призові місця на фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище», презентувавши власні екологічні проекти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс екологічний проект енергоефективність екологія Центр творчості  
Матеріали по темі