Суспільство

Попри поразку від чернівецької «Буковини», житомирське «Полісся» зберігає статус лідера групи А в ІІ лізі

15 April 2019, 12:18

У п’ятницю 12 квітня житомирське «Полісся» поступилось чернівецькій «Буковині» у матчі 19 туру чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги.

Підопічні Анатолія Безсмертного з самого початку матчу почали створювати моменти біля воріт суперника і виконали цілу серію стандартів. Втім, після розіграшу кутових буковинців виручав або голкіпер, або ж м’яч летів повз ворота. Першу половину зустрічі житомиряни провели першим номером, але футбольна фортуна так і не посміхнулась «поліським вовкам». Свисток арбітра зафіксував нічию – 0:0.

У другому таймі «Буковина» вирівняла гру і значно посилила тиск на ворота номінальних господарів поля. Натиск чернівецької команди призвів до першого і єдиного забитого м’яча у грі. На 81 хвилині півзахисник «Буковини» Олександр Жумига відпрацював момент до кінця, обікрав центрбека житомирян Олександра Логінова, обігрався із партнером і м’яким ударом перекинув голкіпера «Полісся» Олександра Литвиненка.

Житомиряни так і не змогли оговтатись від пропущеного м’яча, і фінальний свисток арбітрів зафіксував перемогу ФСК «Буковина» – 0:1.


«В цілому конкретно ми приділили дуже багато часу грі суперника. Хлопці все це бачили по нарізках, ми намагалися моделювати на тренуваннях певні моменти і протидію грі «Полісся». В цілому так, по підбору футболістів «Полісся» сильніше, ми не будемо це приховувати. У нас багато молодих хлопців, що не мають такого досвіду і багажу виступів на хорошому рівні. Але, з огляду на те, що ми чітко грали в командну гру, виконували ті завдання, які були поставлені, нам вдалося забити нарешті. Ми не забивали з вересня минулого року. Ось цей ореол ходив навколо команди. Я вважаю, що кров'ю і потом ми все-таки заслужили те, що вдалося нам забити гол і вдалося довести матч до переможного кінця», - вважає головний тренер ФСК «Буковина» Віталій Куниця.

За словами головного тренера «Полісся», житомирська команда підійшла до поєдинку максимально серйозно, але не вистачило футбольного фарту.

«Ні про яку недооцінку суперника не може бути й мови. Ми дуже серйозно готувалися до цієї гри. Але знаєте, як іноді буває - просто не твій день. Створили достатньо моментів, щоб виграти гру, і на поразку ми ніяк не награли. Але, якщо не забиваєш ти - забивають тобі. Ось і весь розклад матчу. Я думаю, що кожен футболіст задумається, вони ж не дурні хлопці, вони розуміють важливість і цього матчу, і важливість матчу з «Минаєм». Ми просто повинні вийти з цієї ситуації. Проблеми немає. Можна програти, можна і виграти. Це всього лише футбол», - каже головний тренер ФК «Полісся» Анатолій Безсмернтий.

Попри поразку від «Буковини», «Поліссю» все ж таки вдалось зберегти першу позицію у групі А. У інших матчах ФК «Минай» втратив очки у поєдинку проти «Чайки», а «Черкащина-Академія» розгромила «Поділля» і посіла другу сходинку. Таким чином, турнірне становище має такий вигляд: перше місце посідає житомирське «Полісся», друге місце за «Черкащиною-Академією», а замикає трійку лідерів «Минай». Наступний матч підопічні Анатолія Безсмертного проведуть саме проти команди із Закарпаття. Матч відбудеться на стадіоні «Авангард» в Новограді-Волинському 18 квітня.

Фоторепортаж зі стадіону «Княжа-Арена», де відбувся матч, дивіться тут.

Нагадаємо, Житомир.info транслював матч 19 туру Чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги між житомирським «Поліссям» і чернівецькою «Буковиною» у прямому ефірі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол матч гра Полісся Буковина футбольний клуб ФК  
Матеріали по темі