Події

Поліцейські у Житомирі затримали киянина, який викрадав з автівок дзеркала та вимагав гроші за їх повернення

15 April 2019, 12:54

У Житомирі 32-річного чоловіка обґрунтовано підозрюють у причетності до десятка викрадених з чужих автівок дзеркал бокового виду і подальше вимагання коштів за їх повернення. Нині молодик під вартою і перевіряється на причетність до інших злочинів.

Про це 15 квітня інформує прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Уранці 14 квітня до Житомирського відділу поліції надійшли заяви від понад десятка жителів обласного центру про аналогічні події. Заявники скаржились на невідомого, який протягом ночі викрав з їх автомобілів зовнішні бокові дзеркала, натомість залишив записку для власників з номером мобільного телефону і пропозицією повернути майно за символічну грошову винагороду. За словами тих, хто додзвонювався за вказаним номером, незнайомець вимагав поповнити йому рахунок мобільника на 400 гривень в обмін на дзеркала. Сума ж збитку для власників обікрадених машин сягала від 2 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

«Усі аналогічні події були зареєстровані в одному мікрорайоні міста, на кількох вулицях, у дворах багатоповерхівок, де їх мешканці припарковували на ніч свої автівки. В окремих випадках у ході огляду місць подій викрадені дзеркала були виявлені схованими неподалік, наприклад, у дитячій пісочниці», - розповів начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.

Врешті під час першочергових слідчо-розшукових заходів, проведених оперативниками кримінальної поліції, було встановлено місце знаходження зухвалого вимагача, а ще за годину – затримано його на одній з центральних житомирських вулиць.

«Це киянин віком 32-х років, раніше неодноразово судимий за злочини майнового характеру. Також відомо, що він лише на початку березня звільнився з місць позбавлення волі. До Житомира приїхав вчиняти нові правопорушення. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Під час огляду у нього вилучені речові докази причетності до протиправних діянь», - повідомив Михайло Сорока.

Досудове розслідування здійснюється за ч.2 ст.189 (Вимагання) ККУ. У рамках кримінального провадження затриманого перевіряють на причетність до інших злочинів.

За чинним законодавством за вимагання чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 14 квітня 2019 року на Малинському ринку патрульні затримали чоловіків, які їхали на краденому бусі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція крадіжка автомобіль дзеркало  
Матеріали по темі