Події

Подробиці вбивства пенсіонерки у Житомирській області: сусід вважав жінку відьмою

17 April 2019, 09:41

Житель Попільнянського району Житомирської області, який убив свою 80-річну сусідку та вивіз її тіло за село, вважав свою жертву відьмою, за те і поквитався. Чоловік збирався вкоротити віку ще кільком жінкам, яких підозрював у заняттях чорною магією.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 16 квітня 2019 року.


Відео ТСН

У Квітневому всі обговорюють вбивство 80-річної Марії Адамівни. Вона зникла за кілька годин перед вбивством. Пішла на пошту по пенсію і не повернулася. Рідні одразу кинулися на пошуки.

«Вона не могла так просто зникнути. Думав, що якісь дітлахи чи наркомани позарились на пенсію, що вона отримала, або збила машина та десь вивезла», - розказує родич вбитої Володимир Соловйов.

Сусіди кажуть, що бачили, як бабуся поверталася з райцентру. Додому вона так і не дійшла. Тіло жінки поліція знайшла наступного дня за кількасот метрів від села. На шиї загиблої були синці. Поруч з тілом – її сумка із гаманцем. У ньому вся пенсія – чотири тисячі гривень. Тож версія про пограбування відпала одразу. Коли слідчі почали опитувати сусідів, то вийшли на 48-річного чоловіка, який жив поруч з бабусею.

«Він повністю визнав провину, мотивами були сварки протягом тривалого часу», - каже слідча слідчого управління ГУНП у Житомирській області Катерина Денисюк.

У селі розповідають, що затриманий зненавидів сусідку, бо вважав, що жінка наводить на нього порчу. Про вбивство і порчу чоловік сам розказав поліції. Вважав, що його сімейному щастю заважають одразу три сільські бабусі, зокрема, й рідна мати.

«Виявилося, що він хотів убити бабусю одну, потім другу і третю, а лише тоді він зможе одружитися. Якщо ми б не знайшли Марію Адамівну, він міг би ще вчинити вбивства. Так у селі міг би з'явитися серійний убивця», - розказує сільський голова Анатолій Олійник.

Мати чоловіка у провину сина не вірить. Натомість те, що сусідка наводила на нього порчу – підтверджує. Родичі загиблої запевняють, жодного стосунку до чорної магії Марія Адмівна не мала. «Її в селі дуже любили, вона ветеран праці, все життя проробила на хмелю», - каже Володимир Соловйов.

Підозрюваний у вбивстві бабусі під вартою. За навмисне убивство йому загрожує до 12 років за ґратами. Якщо психіатрична експертиза доведе його неповносправність, він буде визнаний неосудним.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року в Попільнянському районі в лісосмузі за селом поліцейські розшукали тіло 80-річної жінки, яка напередодні пішла отримувати пенсію та додому не повернулася. З’ясувалося, що бабусю з неприязні вбив сусід. 15 квітня ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру грошової застави.

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2019 року в селі Сорочень Ємільчинського району Житомирської області сусіди знайшли в хаті тіло самотньої пенсіонерки. З’ясувалося, що до вбивства 84-річної жінки причетний односельчанин: він посварився з бабусею та забив її палкою. 12 квітня ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира підозрюваному у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартоюбез права внесення грошової застави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство поліція Попільнянський район Квітневе  
Матеріали по темі