Місто

Заступник мера пояснив, хто має контролювати стан житомирських маршруток, у яких відвалюються колеса

17 April 2019, 17:38

Вранці 17 квітня в маршрутного таксі, яке курсує по маршруту №10 «Крошня – Обласна дитяча лікарня», відлетіли два колеса: одне покотилося дорогою, інше впало на легковик. Такі випадки є далеко непоодинокими і трапляються в Житомирі із певною періодичністю.

Хто має контролювати стан транспортних засобів, які перевозять пасажирів, в коментарі Житомир.info 17 квітня пояснив заступник мера Житомира Дмитро Ткачук.

«В першу чергу – то є контроль самого перевізника і механіка, який випускає транспортні засоби на лінію. Вторинний контроль здійснює Укртрансбезпека, фахівці, які оглядають транспортні засоби, і поліція, яка також має певні компетенції і повноваження це здійснювати. Звернутись (до міської влади) можна, питання в тому, що тут не зверненнями треба вирішувати. Більшість рухомого складу потрібно реально оновлювати: купувати нові (автобуси), змінювати, здійснювати капітальні ремонти, а не лише його так «марафетити», щоб він виїхав на сьогодні і невідомо, чи він доїздить до кінця дня без поломок. Ми намагаємось здійснювати якісь превентивні заходи в той час, коли потрібно реально серйозне втручання», - розповідає Дмитро Ткачук.

Стан транспортних засобів, їх вік та безпечність для пасажирів може бути додатковим аргументом в дискусії із приватними перевізниками, які відмовляються возити пільговиків та продовжують брати із них по 5 гривень за проїзд.

«Безумовно, що це питання і цей аргумент буде підніматись», - сказав заступник мера.


Нагадаємо, однією із умов підвищення вартості проїзду в транспорті в 2017 році було оновлення рухомого складу: автобуси старше 10 років, яких на той час було 23, мали бути замінені впродовж місяця.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2019 на вулиці Троянівській у Житомирі маршрутка №5 «Мальованка – Польова» застрягла в ямі на дорозі: пасажири допомогли виштовхати і поїхали далі. 12 квітня 2019 року у приміської маршрутки №147 в Житомирі під час руху відпало колесо. 10 лютого 2017 року на Польовій у Житомирі близько 10:30 у маршрутки №10 відвалилося колесо, 11 лютого цього ж року перед зупинкою майдан Визволення у маршрутного таксі №5 відвалилося заднє колесо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрутка Ткачук  
Матеріали по темі