Події

​Заступника директора департаменту Житомирської міськради затримали під час отримання 1,8 тис. доларів хабара

17 April 2019, 18:33

17 квітня працівники Слідчого управління ГУНП в Житомирській області спільно зі співробітниками УСБУ в регіоні під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали заступника начальника одного з департаментів міської ради та помічника приватного нотаріуса. Обидва підозрюються у причетності до отримання неправомірної вигоди.

Про це 17 квітня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

Попередньо встановлено, що між чоловіками була змова про отримання від заявників грошових коштів за проведення відповідних дій по внесенню відомостей до Державного реєстру.

«Зокрема, 32-річного посадовця та його 28-річного посередника викрито під час отримання 1800 доларів США від жителя області за реєстрацію права власності на нерухоме майно. Ще тисяча доларів США із визначеної загальної суми у 2800 доларів США була передана раніше», - йдеться у повідомленні поліції.

Наразі триває документування усіх обставин кримінального правопорушення та проведення інших слідчих дій, у тому числі обшуків.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Обох чоловіків, жителів обласного центру, затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За інформацією прес-групи управління СБУ в Житомирській області, посадовець налагодив схему отримання хабарів від місцевих суб’єктів господарювання.

«Оперативники спецслужби встановили, що заступник начальника одного із департаментів Житомирської мерії за посередництва свого знайомого – колишнього помічника нотаріуса – вимагає гроші від представників комерційних структур міста за реєстрацію прав власності на об’єкти нерухомого майна і видачу відповідних витягів із держреєстру, що підтверджують реєстрацію права власності. Сума неправомірної вигоди залежала від кількості і складності реєстраційних дій із майном. Співробітники СБ України задокументували отримання спільниками від місцевого приватного підприємця двох «траншів» хабара по 500 американських доларів. Правоохоронці затримали чиновника у робочому кабінеті одразу після передачі йому решти суми хабара – 1800 доларів США. Згодом було затримано його спільника», - йдеться у повідомленні СБУ.

Як стало відомо Житомир.info, на хабарі затримали одного з заступників директора департаменту реєстраціє Житомирської міської ради. На офіційному сайті міськради зазначено, що у директора даного департаменту є два заступника: Рачкинда Світлана Анатоліївна та Баренко Євген Олександрович.

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2019 року поліція викрила в отримані хабара у 10 тис. грн посадовця Житомирської обласної державної адміністрації. Ним виявився заступник начальника управління охорони здоров’я Віктор Лучків, який задекларував 600 тисяч гривен готівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар  
Матеріали по темі