Влада

​Кількість жителів Житомирської області, яких звільнили від відповідальності за здану зброю, подвоїлась

18 April 2019, 13:03

У Житомирській області за 10 днів кількість громадян, яких звільнили від кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, подвоїлась.

Про 16 громадян, які не відповідатимуть за незареєстровану зброю та патрони, 18 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«З початку квітня на території Житомирщини триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин (…). Станом на 18 квітня від кримінальної відповідальності уже звільнено 16 громадян, які добровільно здали зброю та боєприпаси», - йдеться у повідомленні поліції. На 8 квітня їх було 7.

За даними поліції, за 18 днів жителі Житомирщини вже добровільно здали до поліції 170 одиниць зброї та спецзасобів. Серед них 128 гладкоствольних та 7 нарізних мисливських рушниць, 13 – одиниць зброї армійських зразків, 4 - саморобної зброї та 2 – холодної. Також полісяни позбулися 16 одиниць пристроїв для відстрілу гумових куль та газових пістолетів.

За словами заступника начальника ГУНП області Артема Лисогора, зазвичай громадяни добровільно здають мисливську зброю, що залишилася їм «у спадок» від родичів або разом із придбаною нерухомістю. Також часто жителі області повідомляють про знайдені ними боєприпаси та зброю у місцях проведення боїв часів ІІ Світової війни.

Нині стосовно 16 одиниць добровільно зданої зброї, після проведення відповідних перевірок за обліками Національної поліції, буде вирішено питанні щодо її реєстрації за громадянами, які цю зброю добровільно здали.

Жителі області повідомляли до поліції і про знайдені боєприпаси. З початку місяця вони вже добровільно здали 2 сотні набоїв до зброї армійських зразків, 3 гранати, 13 артилерійських снарядів та 3 протипіхотні міни часів ІІ Світової війни.

Нагадаємо, на 8 квітня 2019 року від відповідальності звільнили сімох жителів Житомирської області, які добровільно здали зброю.

Як повідомляв Житомир.info, 31 березня 2019 у Житомирській області закінчився місячник добровільної здачі заборонених знарядь лову. Всього люди здали 64 знаряддя: сітки, «заборчики», ятери, остроги і «павуки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: місячник поліція зброя  
Матеріали по темі