Політика

Реакція житомирських чиновників та політиків на результати виборів президента

22 April 2019, 13:32

Після оголошення результатів національного екзит-полу, який показав впевнену перемогу кандидата Володимира Зеленського, житомирські чиновники та політики почали у Facebook коментувати вибір українців та писати про плани на майбутнє.

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич залишається в команді Петра Порошенка.

«Ось тепер головне - не втратити країну і зберегти реформи. І ми все зробимо для того, щоб продовжувати децентралізацію, зберегти безвіз, йти до НАТО і ЄС. Для цього є #командаПорошенка, яка ніколи не опустить руки. Дякую, пане Президент, за збережену незалежність, гідність і нову сильну Україну», - написав голова ОДА.

Нагадаємо, в законі «Про місцеві державні адміністрації» зазначено, що у разі обрання нового президента голови місцевих державних адміністрацій продовжують здійснювати свої повноваження до призначення в установленому порядку нових голів місцевих державних адміністрацій. Перші заступники та заступники голів місцевих державних адміністрацій заявляють про припинення своїх повноважень новопризначеним головам місцевих державних адміністрацій у день їх призначення.

Заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький розчарований результатами виборів, але сподівається, що вони не призведуть до трагедії.


Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма нагадав, що вибори завершилися, а життя продовжується.

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат привітав Україну з вибором.

Голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська натякнула голові ОДА Ігорю Гундичу та голові облради Володимиру Ширмі, що треба йти у відставку.


Голова фракції Опозиційного блоку в Житомирській міській раді Наталія Леонченко разом з лідером своєї партії задоволена результатами виборів.


Станом на 13:20 год. 22 квітня ЦВК опрацювала 98,56% протоколів з виборчих дільниць: за Володимира Зеленського проголосували 73.17% виборців, за Петра Порошенка – 24.50%.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі (округ №62) за Володимира Зеленського віддали голоси 79159 виборців, або 76,39%, за Петра Порошенка – 24464, або 23,60%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори президент  
Матеріали по темі