Місто

Весняне обстеження показало, що дороги на 409 житомирських вулицях потребують ремонту

24 April 2019, 12:49

Відповідно до акта весняного обстеження, дорожнє покриття на 409 вулицях та провулках Житомира є незадовільним. Загальна площа доріг, де необхідно провести ремонт, – 735,2 тис. кв. м, зокрема, капітальний – на 530,7 тис. кв. м, поточний – на 205,1 тис. кв. м. Всього ж у Житомирі – 3 млн кв. м. доріг. Тобто, згідно з актом, чверть доріг потребують поточного або ж капітального ремонту.

Інформацію про це на своїй сторінці у Facebook 24 квітня опублікував заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Проблеми старі як світ: дороги жахливі, грошей ніколи на все не вистачає, робити немає кому. По факту весняного обстеження, 25% всіх доріг в тій чи іншій мірі потрібно ремонтувати. Наразі розраховуємо на 10% фінансування від цієї потреби. Є очікування, що ресурс буде збільшено», – йдеться у дописі Дмитра Ткачука.

У коментарі Житомир.info Дмитро Ткачук уточнив, що акт обстеження, про який іде мова, не показує повної картини стосовно кількості вулиць, де необхідний ремонт.

«Було обстежено 409 вулиць і провулків та встановлено, що вони потребують ремонту, і це вже 25% від усіх доріг міста. Однак продовжують надходити заявки та пропозиції стосовно незадовільного стану доріг і на інших вулицях, і цей процес триватиме до осені», – уточнив заступник Житомирського міського голови.

У слайдах до допису йдеться про недостатнє забезпечення КП «Управління автомобільних шляхів» людським і технічним ресурсом. Зазначено, що в КП працюють лише три бригади, вік техніки – близько 30 років, продуктивність однієї бригади – 200 кв. м. на добу.

Дмитро Ткачук зауважив, що є сформований перелік обладнання, необхідного для УАШ. І питання стосовно цього виноситиметься на сесію міськради.

«Маємо сформований перелік обладнання, яке необхідно докупити КП «УАШ» для нормального утримання доріг та продовження строку експлуатації до того, як на них утворяться ями, та якісного проведення ремонту. Пропонуватимемо ці ініціативи на розсуд депутатів Житомирської міської ради», – написав посадовець.

Також Дмитро Ткачук опублікував план-графік робіт на квітень-травень 2019 року.

Також заступник міського голови анонсував проведення рекордних обсягів капремонту на кількох дорожніх ділянках.

«З початку літа, після завершення тендерів, одразу на кількох ділянках розпочнуться капітальні ремонти за підтримки Житомирської обласної державної адміністрації, обсяги яких мають бути рекордними для міста», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, наприкінці березня в КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради анонсували початок поточного ремонту на вулицях. Зокрема, на Сосновій, Короленка та Західному шосе ремонт планували закінчити до Великодня.

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого 2019 року виконком Житомирської міської ради на черговому засіданні затвердив перелік доріг, які капітально відремонтують цього року. У списку – 9 вулиць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт асфальт Ткачук  
Матеріали по темі