Місто

​Студенти Житомирської політехніки зустрілись із послом Чеської Республіки в Україні

24 April 2019, 20:02

24 квітня студенти Державного університету «Житомирська політехніка» зустрілись із надзвичайним і повноважним послом Чеської Республіки в Україні. Під час зустрічі керівництво університету обговорило із делегацією дипломатів можливі напрями співпраці і взаємовигідного співробітництва.

За словами ректора Житомирської політехніки Віктора Євдокимова, подібні зустрічі сприяють розвитку і студентів, і викладачів, оскільки відкривають можливості отримання наукового досвіду за кордоном.


«Якщо говорити про державний університет «Житомирська політехніка», то ми на сьогодні маємо 32 діючы програми академічної мобільності для студентів та викладачів, ми маємо дуже успішні проекти за програмами Темпус, Еразмус, Еразмус+, Еразмус К, що дозволяє нам впроваджувати міжнародну діяльність. В університеті навіть окрема структура, це міжнародний відділ, який займається цією проблематикою. Якщо говорити про сьогоднішній візит пана посла, то такі візити є традиційними. І в межах таких візитів ми отримуємо підтримку посольств задля того, щоб проводити і реалізовувати спільні проекти як унаукових межах, так і в межах академічної мобільності», - розповідає ректор Державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Під час візиту до Житомирської політехніки посол Чеської Республіки також відвідав Чеський центр освіти і науки імені Вацлава Длоугі, який вже кілька років діє в університеті.

«Чеський центр працює з 2015 року в університеті. За ці роки це дозволило нам здійснювати вивчення мови, кожен бажаючий студент може вивчати чеську мову, і це дає їм перевагу при відборі за програмами академічної мобільності. Вони можуть обрати собі один із чеських університетів, з якими у нас є договори про співпрацю, поїхати туди в межах програм подвійних дипломів і отримати їх в межах тих спеціальностей, які вони собі обрали. Тому я сьогодні надзвичайно вдячний пану послу за те, що він знайшов можливість відвідати наш університет побачити наші можливості, проговорити перспективи співпраці. Звичайно, напрацювання і бажання працювати далі є і я думаю, що ми їх реалізуємо», - впевнений Віктор Євдокимов.

Сам дипломат розповідає: зустрічі із молодими людьми - це завжди приємні враження. Так і сьогодні, спілкуючись зі студентами Житомирської політехніки, посол Чеської Республіки сформував про молодих житомирян свою думку, якою охоче ділиться із журналістами.

«Коли я приїжджаю в окремі українські регіони, в окремі українські області, я намагаюся зустрічатися не тільки з керівництвом області, з головою ОДА або президентом торгово-промислової палати, я завжди намагаюся відвідати хоча б один університет, зустрітися з керівництвом університету. І найголовніше, від чого я отримую задоволення - це зустріч зі студентами. Мене радує, що українські студенти і українська молодь виступає активно, розуміє проблеми, задає правильні запитання, цікавиться тим, що важливо для країни в плані політичному, економічному, культурному, і так далі. Мені приємно, що майбутнє України - це ті люди, які думають про те, що діється поруч з ними, в їх країні, в світі, і можуть правильно оцінювати те, що вони бачать», - вважає надзвичайний і повноважний посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула.

Після зустрічі зі студентами дипломати та керівництво університету також обговорили подальшу співпрацю житомирської політехніки із чеськими вищими навчальними закладами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі