Місто

До Дня охорони праці «Кромберг енд Шуберт» провів конкурс малюнка серед дітей працівників заводу

26 April 2019, 11:18

«Охорона праці на роботі майбутнього», - під таким гаслом на «Кромберг енд Шуберт» у Житомирі влаштували конкурс малюнка серед дітей працівників підприємства, приурочений до Дня охорони праці.

«Це дуже класна ідея, тому що батьки мали донести інформацію до своїх дітей, що таке саме безпека праці, як вона пов’язана з їхньою роботою. Також це гарний привід провести час разом з дітьми, зайнятись корисною справою і навчити дитину, щоб вона знала елементарні поняття для того, яку їй роботу потрібно шукати в майбутньому, на що звертати увагу, що є важливим у роботі», - розповідає начальник охорони праці «Кромберг енд Шуберт Житомир» Анна Вегера.


Судді конкурсу, з-поміж яких представники заводу та обласних профільних управлінь, зізнаються: обирати переможця з 35 малюнків складно, адже кожен із них унікальний. Тому, кажуть: оцінюють складність, ідею та вік дітей. Позаяк він у юних художників сягає від 3 до 17 років.

«Враження різноманітні, видно, що наші діти найталановитіші, це підтверджується сьогоднішніми малюнками, фантазія просто неймовірна», - ділиться представник управління Держпраці в Житомирській області Максим Підгаєць.

«Головна ідея не сам конкурс і не визначення перших, других, третіх місць - це формування культури охорони праці для майбутнього працівника. Також діти, можливо, цими малюнками і своїм батькам підкажуть, щоб вони дбали про своє здоров’я і поверталися додому здоровими та живими, можна так сказати», - додає представник Фонду соцстрахування України у Житомирській області Євгеній Куцепалов.

Аби жодної дитини не залишити поза увагою, судді конкурсу усіх учасників нагороджують заохочувальними призами - квитками до кінотеатру, а от тих, чиї роботи посіли призові місця, іще й наборами для малювання.

Врешті, не тільки приємностями єдиними працівників заводу стимулюють дотримуватись правил охорони праці, а й, власне, навчають як це робити.

«На підприємстві приділяється велика увага питанню охорони праці. В першу чергу ми маємо створити безпечні - здорові умови праці для наших працівників і постійно працювати у плані виявлення можливих ризиків, небезпек, пошуком вирішення питання до настання якоїсь небезпечної події. На підприємстві постійно проводиться навчання з питань охорони праці, проводимо інструктажі. У нас цього року проводилось навчання для керівного складу з охорони праці. Усі успішно пройшли навчання, склали іспити. Також на щорічній основі на підприємстві у квітні проходять навчання працівники, які працюють на об’єктах з підвищеною небезпекою. Вони також проходять перевірку знань і далі застосовують отримані знання вже у своїй роботі. Розширення виробництва, яке відбувається у нас цього року буде позитивно впливати на умови праці. Тому що у нас буде можливість впровадити пропоновані ідеї працівників, адже кожен працівник краще знає, що йому зробити на робочому місці зручніше. Маємо час це дослідити і впроваджувати у подальшому це у життя», - каже начальник охорони праці «Кромберг енд Шуберт Житомир».

Про соціальну відповідальність Кромберг енд Шуберт говорять і представники соцстраху та Держпраці.

«У них працює команда. Не завжди можна зустріти на підприємствах, щоб була така дружня, молода команда. Будь-які запитання, які їм ставляться, вони на них відповідають дуже швидко, професійно», - говорить представник Фонду соцстрахування України у Житомирській області Євгеній Куцепалов.

«Я можу сміливо можу сказати, що «Кромберг енд Шуберт» - одне із взірцевих підприємств, яке дійсно відповідально відноситься до питання охорони праці, своїх працівників», - зауважує представник управління Держпраці в Житомирській області Максим Підгаєць.

Окрім безпеки праці дбають і про здоров’я своїх робітників, зізнаються на підприємстві.

«Підприємство дбає про стан здоров’я наших працівників. На підприємстві 24 години на добу працює медичний пункт, куди працівники можуть звернутись у разі погіршення стану здоров’я. Вони не займаються самолікування, а отримують кваліфіковану допомогу, проходять періодичні медичні огляди у процесі роботи. Також на підприємстві наявні засоби догляду за шкірою рук - це захисний крем до початку роботи, лосьйон після роботи та дезінфектор», - ділиться начальник охорони праці «Кромберг енд Шуберт Житомир» Анна Вегера.

Наостанок, на «Кромберг енд Шуберт» зауважують: переконані, що успішність підприємства залежить не лише від потужностей виробництва, обладнання, а напряму й від робітників, обіцяючи і надалі створювати для них якісні умови праці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі