Події

​Екологи склали адмінпротокол на старосту села в Житомирській області, який спалював гілки дерев на узбіччі дороги

26 April 2019, 13:41

Інспектори Держекоінспекції Поліського округу зафіксували факт випалювання сухої рослинності у Житомирській області.

Про це 25 квітня повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції Поліського округу на своїй сторінці у соцмережі.

«Незважаючи на постійні попередження екологів про те, який шкідливий вплив на навколишнє природне середовище та організм людини здійснює випалювання сухої рослинності, громадяни нехтують вимогам чинного законодавства і продовжують його порушувати. Так, 25 квітня 2019 року інспекторами ДЕІ Поліського округу виявлено факт випалювання сухої рослинності. Правопорушення вчинив в.о. старости Осиківського округу Гришківецької сільської ради Житомирської області, який випалював рештки сухої рослинності на узбіччі дороги біля села Гришківці», - йдеться в повідомленні екологів.

З правопорушником проведено роз'яснювальну роботу та складено адміністративний протокол за випалювання сухої рослинності за ст. 77-1 та 77 КУпАП.

Нагадаємо, з початку року, станом на кінець березня 2019, екологи склали 20 протоколів на жителів Житомирської області, які спалювали суху траву.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області на відстані 5 км від кордону з Білоруссю другу добу пожежники та лісівники борються з лісовою пожежею.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЕІ штраф суха трава пожежа Гришківці  
Матеріали по темі