Здоров'я

​Фахівці «Клініки Зір» Анатолія Мартиненка в Житомирі постійно підвищують рівень знань за кордоном

26 April 2019, 18:06

«Клініка Зір» Анатолія Мартиненка по вул. Кибальчича у Житомирі єдина в області має повний спектр не лише діагностичного обладнання, а й обладнання, що дозволяє успішно лікувати глаукому лазерами й хірургічно.

Неабияку роль у надання якісної медичної допомоги відіграють і спеціалісти медичного центру, які постійно підвищують свій рівень знань, вивчаючи новинки у офтальмології задля застосування здобутих знань на практиці. Адже наука не стоїть на місці, і потрібно постійно вдосконалюватись, - запевняє головний лікар спеціалізованого медичного центру «Клініка Зір» Анатолій Мартиненко.


«Скажу так, інститут - це зліт-посадка, це маєте загальне поняття офтальмології плюс такі вузькі спеціальності, як лор, нейрохірургія і так далі. В інституті вчиться дуже мало і в дуже обмеженому часі. Дійсно, освіта офтальмології починається після інституту, тобто, сама література і далі все життя спеціалізація. Спонукає більше, скажімо так, обладнання і прогрес науки офтальмології у світі. В цілому, так як ми часто відвідуємо закордонні конференції, ми бачимо, куди рухається наука, яке обладнання розробляється. В першу чергу зараз йде вузька спеціалізація в офтальмології, тобто, є багато різних напрямків. Є дві найбільші конференції: Європейського та Американського конгресу катарактальних та рефракційних хірургів. Це найбільші конференції, як великий ринок. Там є все по офтальмології. Ти подивився, спробував на дотик, записався на курси по будь-якому обладнанню. Тобто - це й навчання, і наукова конференція, і практичні завдання, і саме важливе - це спілкування з лікарями за кордоном. Одне показують в рекламі, а в людей можна запитати, що працює, що не працює. Тому як мінімум два рази на рік ми конференції відвідуємо», - розповідає Анатолій Мартиненко.

До прикладу, нещодавно фахівці «Клініки Зір» Анатолія Мартиненка відвідали 10-й Європейський конгрес «Контраверсії в офтальмології», що проходив у Ірландії. Майже двома сотнями лікарів-делегатів з різних країн світу обговорювали актуальні проблеми лікування очних патологій, та ще й у нестандартному форматі - науковій суперечці.

«Дається тема і один лектор доводить, що це хороша методика, обладнання або хірургія, а інший лікар каже, що все не так. Кожен лікар у залі може задати запитання, проголосувати, хто використовує, що це - майбутнє чи ні, і так робиться висновок, куди і як рухається наука у даному випадку. Нове для України - перший штучний інтелект і офтальмології. У США запускається обладнання, яке буде діагностувати глаукому і діабетичні проблеми сітківки. Ефективність 70 - 80%. Найцікавіше - генна інженерія. Захворювання спадкові, вікові, які у нас не лікуються, у них це діє. Ціна питання - сотні тисячі доларів, але це вже тисячі пацієнтів. Ведеться мова, як вводити речовину, щоб вона діяла. Препарат, який ми зараз використовуємо, колемо в очі людям з цукровим діабетом - інший підвид є. Вводиться імплант - це теж щось межує зі штучним інтелектом та імплантів і операції, але ця методика дозволяє один раз ввести імплант, і можна додавати, як у бак з бензином, препарат, не проводячи багато хірургічних втручань. Це найближче майбутнє», - роз’яснює головний лікар спеціалізованого медичного центру «Клініка Зір» Анатолій Мартиненко.

Наостанок провідний офтальмохірург Анатолій Мартиненко зазначив: не зупинятимуться на шляху до знань, аби надавати своїм пацієнтам медичну допомогу на сучасному, європейському рівні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі