Суспільство

На півночі Житомирської області може з’явитися туристичний маршрут, який проходитиме історичними та культурними пам’ятками

29 April 2019, 12:32

На Житомирщині незабаром може з’явитися новий цікавий туристичний маршрут на півночі області, за яким можна збиратися у подорож на декілька днів.

Про це 29 квітня інформує прес-служба Житомирської ОДА.

«В ОТГ області працюють над створенням проектів, які сприятимуть розвитку територій. Овруцька ОТГ спільно з Інститутом громадянського суспільства скоро розпочне втілювати нову ініціативу – створення туристичного маршруту на півночі області – в рамках міжмуніципального співробітництва. Новий туристичний маршрут проходитиме цікавими природними, історичними та культурними пам’ятками одразу чотирьох громад: Овруцька ОТГ – Словечанська ОТГ – Олевська ОТГ – Народицька ОТГ», - йдеться на сайті.

«Цей маршрут проходитиме історичними та культурними місцями. Розпочнеться з Овруча з церкви ХІІ століття, далі Словечанського кряжу – унікальні природні яри, водоспади, кар’єри. На цьому ж шляху у селі Хлупляни плануємо реставрувати панський маєток та створити на базі міні-готель, велосипедну станцію. Далі у Словечанській громаді відвідування старовинного містечка в с. Городище, Поліського заповідника. Потім лісовою дорогою до Олевської громади. А там усім відоме Камінне село, шлях вздовж річки Уборть до Народицької ОТГ, в якій обов’язкове відвідування села Базар, а також територій постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС», – розповідає начальник відділу економічного розвитку і залучення інвестицій Овруцької ОТГ Оксана Левківська.

Наразі працюють над деталізацією туристичного маршруту, розробленням мапи майбутньої подорожі. Планують створити по маршруту сувенірні ринки з доробками місцевих умільців. За словами Оксани Левківської, після створення проекту залучатимуть грантові кошти на його реалізацію.

Як повідомляв Житомир.info, веломандрівник, який проїхався Житомирською областю опублікував фото та назви наймилозвучніших та найцікавіших, на його думку, населених пунктів регіону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОТГ туристичний маршрут туризм  
Матеріали по темі