Суспільство

​Наймилозвучніші та найсмішніші назви населених пунктів Житомирської області за версією фотографа-мандрівника

8 February 2019, 17:16

Житомирщина вражає строкатістю своїх топонімів. Яких тут тільки назв населених пунктів не побачиш: Гулянка, Ситисько, Закусили, Пиріжки і Старі Вороб’ї, Ясна Поляна і Зелена Поляна, Калиновий Гай, Старий Майдан та багато інших.

Добірку найсмішніших та найромантичніших топонімів 5 і 7 лютого виклав у соцмережі мандрівний фотограф із Києва Петро Грушко.

У першу добірку увійшли села, назви яких викликали в автора посмішку і здивування.

Щодо «романтичних» назв мандрівник пише так:

«Ще не стерлися з пам'яті пристрасті, які вирували довкола перейменування Комсомольська на Горішні Плавні. Завдяки декомунізації це містечко отримало таку гарну назву.На Житомирщині населених пунктів з романтичними і милозвучними назвами є чимало. Найбільше їх на Пулинщині, яка представлена в моїй десятці одразу чотирма селами: Ясна Поляна, Калиновий Гай, Старий Майдан, Зелена Поляна, а Зелена Діброва попала в резерв), у це село завітаю в цьому сезоні».

Знімки з милозвучними назвами автор помістив фотоальбом «Веломандри Житомирщиною. ТОП-10 найромантичніших топонімів» та додав: у подальшому добірку планує розширити.

У коментарях користувачі додають свої цікаві назви сіл Житомирської області: Сушки, Новина, Ришавка, Сантарка, Хотиж, Зелениця, Бобриця, Ушиця, Пугачівка, Ушомир, Баскаки (Коростишівський район), Українка, Горинь, Луки, Буки, Баранівка, Барвінки, Морозівка, Яблунівка, Сичівка, Пиріжки і навіть Гуски (Малинський район). А Кам’яних Бродів на Житомирщині аж три, додає автор альбому: в Баранівському, Коростишівському та Хорошівському районах.

В’їзди в міста Житомирської області авторства Петра Грушка дивіться тут, в села – тут.

Який вигляд має ТОП-30 найцікавіших сіл Житомирської області за версією мандрівника, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно Петро Грушко показав, у якому стані перебувають старовинні палаци та маєтки Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мандрівник Грушко село місто фотоальбом  
Матеріали по темі