Фоторепортаж

Житомиряни прийшли до монумента Слави з плакатами «Пам’ятаємо…». Фоторепортаж

8 May 2019, 12:34

У День пам’яті та примирення 8 травня житомиряни зібралися біля монументу Слави на Корбутівці, аби вшанувати загиблих у Другій світовій війні.

Учасники заходу тримали в руках плакати «Пам’ятаємо Іловайськ та Дебальцеве», «Пам’ятаємо полеглих героїв сучасної Російсько-Української війни», «Пам’ятаємо закатованих земляків у підвалах НКВС», «Пам’ятаємо загиблих вояків УПА», «Пам’ятаємо знищені покоління в сталінських концтаборах» та «Пам’ятаємо заморені голодом міста і села української землі».

Мітинг-реквієм пройшов за участю десантників 95-ї бригади та інших військових, представників влади, духовенства та громадськості. Участь у заході також взяв командувач ДШВ, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Пам’ять загиблих у бою захисників України вшанували хвилиною мовчання. Представники Ради церков Житомирщини провели спільний молебень за полеглими у Другій світовій війні та за мир у державі. А діти організували символічний флешмоб із пелюстками червоного маку, - повідомляє сайт Житомирської ОДА.

«Захід пройшов під гаслом «1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо». Символом цих днів залишається стилізоване зображення квітки червоного маку «Мак пам’яті». По завершенню мітингу присутні поклали квіти до Монументу Слави», - інформує ОДА.

За даними прес-служби, увечері 8 травня у Житомирі продовжаться тематичні заходи:

  • 17.00 год. – Тематичні виставки до Дня пам’яті та примирення (м. Житомир, вул. Михайлівська).
  • 19.00 год. – Молитва священиків за мир, за український народ, за Україну (Михайлівська).
  • 19.30 год. – Тематичний захід «Пам’ятаємо – Перемагаємо!» та акція «Запали вогонь Миру» (м. Житомир, вул. Михайлівська).

Нагадаємо, на території Житомирської міської ОТГ 7, 8 та 9 травня 2019 року відзначають День пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і 75 річницю вигнання нацистів з України. До травневих свят житомирські ветерани та учасники бойових дій мають отримають разові грошові виплати.

Як повідомляв Житомир.info, за наполяганням члена виконкому, першого заступника голови обласної організації Опозиційного блоку, екс-«регіонала» Андрія Дяченка, до плану заходів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні включили урочисту ходу 9 травня від майдану Перемоги до монумента Слави. Також у центрі Житомирі цього дня планують провести російську акцію «Безсмертний полк».

Опитування житомирян, чи підтримують вони проведення ходи до монумента Слави у День перемоги, дивіться тут. Фоторепортаж з мітингу-реквієму на Вільському військовому кладовищі тут, вшанування пам’яті загиблих на сході України на Смолянському військовому цвинтарі – тут.

На брифінгу 7 травня начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко сказав, що поліція реагуватиме на георгіївські стрічки та серпасто-молоткасті прапори «диференційовано».

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: монумент Слави День пам’яті та примирення  
Матеріали по темі