Події

У Житомирській області інспектору екологічного контролю, якого спіймали на хабарі, присудили 25 тис. грн штрафу

11 May 2019, 16:43

Головному спеціалісту відділу екологічного контролю Державної екологічної інспекції, якого спіймали на хабарі в 4 тис. грн, присудили штраф.

Про це 11 травня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Йдеться про те, що головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) на митній території Держекоінспекції Житомирської області одержав від представника приватного товариства неправомірну вигоду на загальну суму 4 тис грн.

У такий спосіб він «вирішував питання» щодо здійснення контролю лісопродукції, призначеної для експорту, фактично проводячи такий контроль лише на папері.

«У ході досудового розслідування фігурант справи щиро розкаявся у скоєному та сприяв розкриттю злочину. З огляду на такі обставини, обвинувальний акт був складений та скерований до суду з угодою про визнання винуватості», – йдеться у повідомленні.

За результатами розгляду справи Овруцьким районним судом затверджено угоду про визнання винуватості та визнано винним інспектора екологічного контролю у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 368 КК України.

«Вироком суду особі призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн, з позбавленням права обіймати посади в контролюючих органах виконавчої влади на строк 3 роки», – інформує прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2019 року прес-служба прокуратури Житомирської області інформувала, що у Житомирській області головного спеціаліста відділу екологічного контролю Державної екологічної інспекції підозрюють в одержанні неправомірної вигоди – 4 тис. грн, які він вимагав та одержав від представника приватного товариства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хабар суд штраф  
Матеріали по темі