Події

​На пожежі в бердичівській п’ятиповерхівці врятували чоловіка-інваліда та евакуювали сусідів

14 May 2019, 09:35

Вдень 13 травня в одній із п’ятиповерхівок міста Бердичів сталася пожежа.

Про це 13 травня повідомила прес-служба управління ДСНС в Житомирській області.

«13 травня о 16:38 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння в квартирі п’ятиповерхового житлового будинку в м. Бердичів. За вказаною адресою виїхали фахівці 9-ї та 4-ї Державних пожежно-рятувальних частин. На місці події з'ясувалось, що квартира знаходиться на четвертому поверсі. З балкону оселі виднівся вогонь, а в під'їзді спостерігалось задимлення. Оцінивши обстановку, керівник гасіння пожежі залучив на допомогу автодрабину та ще одне відділення вогнеборців для евакуації мешканців будинку», - йдеться у повідомленні.

У складі ланки газодимозахисників під час проведеної розвідки було встановлено, що частина мешканців будинку самостійно залишили небезпечну зону, але ще досі залишалася загроза іншим жителям. Рятувальники евакуювали 6 чоловік. У той же час в одній із квартир бійці ДСНС виявили на ліжку в кімнаті літнього господаря. Чоловік мав інвалідність і зовсім не ходив. До прибуття швидкої допомоги рятувальники одягли на нього кисневу маску і винесли дідуся на свіже повітря.

«Вогнеборці о 17:58 пожежу локалізували та о 20:05 ліквідували. Вогонь знищив квартиру, де виникла пожежа загальною площею 12 кв.м. Однак бійці ДСНС не допустили поширення горіння на сусідні помешкання. Загалом на ліквідацію надзвичайної події залучалось 13 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки. Усі обставини події встановлюються», - поінформували рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 30 квітня 2019 року в селищі Кам’яний Брід Баранівського району сталася пожежа у житловому будинку: жінка винесла з вогню свою шестимісячну доньку. Обоє отримали опіки та проходять лікування о обласному опіковому центрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС Бердичів  
Матеріали по темі