Суспільство

В одній зі шкіл Олевська призупинили навчання через вивіз отрутохімікатів з бочки, що горіла

14 May 2019, 12:28

У місті Олевськ Житомирської області через транспортування небезпечних хімікатів з бочки, яка горіла на початку травня, призупинили навчання у школі №3, яка розташована найближче до території загоряння.

Про це 13 травня повідомив офіційний сайт Олевської об’єднаної територіальної громади.

«З 10 години 14 травня до 22 години 15 травня будуть проводитися аварійно-рятувальні роботи з перезатарення непридатних отрутохімікатів та пестицидів, що знаходяться за адресою: вул. Свято-Воздвиженська, 47-б, м. Олевськ. Під час проведення перезатарення можливе виділення: хлору, аміаку, сірчаного ангідриду, діпропіламіну, азоту діоксиду та інших отруйних речовин. При вдиханні великих концентрацій отруйних речовин можливий летальний результат. На цей час комісією ТЕБ та НС райдержадміністрації рекомендовано Олевській міській раді на території міста Олевська: призупинити навчальний процес в загальноосвітній школі №3 (виділено редакцією), обмежити перебування дітей та персоналу дошкільних навчальних закладів, загальноосвітніх закладів, гімназії та Олевського професійного ліцею на відкритому повітрі та обмежити проведення масових заходів», - поінформував сайт ОТГ.

У коментарі Житомир.infо 14 травня заступник Олевського міського голови Сергій Мельник, який відповідає за даний напрямок роботи, повідомив, що 14 та 15 травня дійсно припинене навчання у ЗОШ №3.

На період транспортування хімікатів населенню рекомендували, зокрема, обмежити перебування на відкритому повітрі, вживати питну воду гарантованої якості, не вживати городину з присадибних ділянок до отримання результатів лабораторного контролю після перезатарення, не проводити провітрювання житлових приміщень та щільно закривати кватирки, вікна та двері. При виникненні ознак отруєння (різкий біль в грудях, сухий кашель, блювання, порушення координації руху, ядуха, різь в очах, сльозотеча) терміново звертатися за медичною допомогою.

Нагадаємо, загоряння трапилося на території колишнього ВАТ «Олевський райагрохім».

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня 2019 року в місті Олевськ Житомирської області горіла бочка, в якій знаходилося 6 тонн отрутохімікатів. Отрутохімікати вступили в хімічну реакцію, внаслідок чого виділявся їдкий дим. Міський голова Олег Омельчук говорив про можливу необхідність відселення людей, які проживають на прилеглій території, та призупинення навчання у школі, однак експрес-аналіз 11 травня не встановив наявності в ґрунті та повітрі небезпечних хімічних речовин та загрози для населення.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевськ хімікат отрута пожежа бочка забруднення школа  
Матеріали по темі