Суспільство

Житомирські лісівники показали наслідки смерчу в Новоград-Волинському районі: 100 гектарів поваленого лісу

17 May 2019, 17:14

Стихія, яка 16 травня накрила частину Житомирської області, наробила лиха не лише в селах і селищах Новоград-Волинського та Ємільчинського районів, а й в лісах.

Про це 17 травня розповіла заступник голови Товариства лісівників Житомирщини Віра Долгих, яка опублікувала відео, зняте з висоти пташиного польоту, що красномовно демонструє масштаби завданих стихією збитків лісовому господарству області.

«Смерч пошкодив понад 100 гектарів лісу у Городниці Новоград-Волинського району. Місцеві кажуть, що вихор, схожий на смертельне торнадо, рухався із сторони Ємільчинського району. Там він пошкодив людські обійстя, а дійшовши до лісу, понівечив і його....», - написала Віра Долгих у фейсбук.

Відео Віри Долгих

Нагадаємо, 16 травня у Новоград-Волинському та Олевському районах пронісся буревій та випав град, а на трасі Київ-Чоп люди зняли на відео смерч.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2019 буревій в Житомирській області зніс дахи в 70 будинках і школі. Станом на 06:00 17 травня внаслідок погіршення погодних умов залишалися без електроенергії 35 населених пунктів в Новоград-Волинському, Ємільчинському, Любарському та Олевському районах області.

Загалом, у північно-західних районах області за дві доби випала майже місячна норма опадів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: смерч буревій злива ліс  
Матеріали по темі