Здоров'я

Як уникнути «весняного загострення» організму

20 May 2019, 13:16

Весна – чудова пора року, коли квітнуть дерева, зеленіє трава та тепле сонечко огортає нас своїми променями, приносить радість і чудовий настрій. Люди немов прокидаються після зимової «сплячки»: хтось гуляє у парках, хтось їде на дачу, хтось починає активно відпочивати. Багато хто відмовляється від громадського транспорту та обирає пішу прогулянку або велосипед натомість.

Але разом з чудовим настроєм від руху змінюється і навантаження на хребет, суглоби і на м’язову систему, які у зимовий період зазвичай працюють в менш інтенсивному режимі.

Звісно, що такі зміни в звичайному розпорядку життя не проходять непоміченими для організму. Люди відчувають біль і дискомфорт у спині, суглобах та м’язах, і називають це зазвичай «весняне загострення».

Щоб уникнути дискомфорту від активного життя, організм потрібно поступово готувати до активного відпочинку, не роблячи «різких» рухів. Починати рекомендуємо із помірного, легкого навантаження на кшталт ранкової зарядки.

Але що робити, якщо біль випередив і завдає дискомфорту? Перш за все потрібно звернутися до лікаря, який детально огляне вас, надасть рекомендації та поради, при потребі призначить курс профілактики або лікування. Лише комплексний підхід допоможе швидко та безболісно повернутись до активного життя.

В центрі «Відновлення» працюють кваліфіковані лікарі, які мають широкий спектр інструментів для профілактики, лікування або реабілітації, що в комплексі ефективно і надійно позбавляє не лише від симптомів, але й головного - причини болю.

І пам’ятайте – хворобу завжди легше попередити, ніж лікувати!

Медичний центр «Відновлення», вул. Любарська, 4, 0800 305 860 або 068 0735860

https://vidnovlennya.center/

https://www.facebook.com/Vidnovlennia/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Відновлення" 
Матеріали по темі