Місто

​У Житомирі провели п’ятий Ярмарок вакансій та четвертий Форум роботодавців міста

20 May 2019, 17:24

Понад 80 підприємств, компаній та навчальних закладів представили себе на Ярмарку вакансій 2019 у Житомирі. 17 травня кожен охочий міг ознайомитись із умовами, які пропонують роботодавці міста, та побачити здобутки житомирських компаній. Подібний ярмарок вакансій проходить у Житомирі вже вп’яте, і з кожним роком інтерес до нього підвищується.

«Саме тут в травні можна побачити всі перспективи того, де ти можеш працювати в Житомирі, які компанії пропонують тобі гідну роботу з різних сфер - від промисловості, легкої, харчової, металообробної до страхового бізнесу, банківської справи, торгівлі, і так далі. І з іншого боку ті, хто ще підростає, це школярі і їх батьки, майбутні абітурієнти, можуть дізнатись про те, де в Житомирі можна навчатись. Ідеологія нашого форуму роботодавців та ярмарки вакансій - де навчатись і працювати в місті Житомирі. І саме ця локація стає все більш відвідуваною з кожним роком», - розповідає директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.


Представники компаній, які цьогоріч взяли участь в Ярмарку вакансій, розповідають: у першу чергу хочуть розповісти житомирянам про свої підприємства та показати перспективи розвитку потенційним працівником.

«Як і в попередні чотири роки ми, звісно, хочемо представити себе як підприємство, як частину міста, компанію, яка платить податки у бюджет. А основна проблема більшості підприємств - це кадри. Люди виїжджають за кордон, а також шукають кращого життя. І кожне підприємство хоче показати себе якнайкраще, розказати про себе, про свої переваги. Тому ми тут», - каже менеджер з персоналу ТОВ «Грайф Флексіблс Україна» Катерина Літвінчук.

«Акцентувати увагу на те, що є виробничі підприємства у нашому місті - це головна наша ціль, головна наша мета. Бо коли ми брали участь в першому ярмарку роботодавців, то багато людей дивувались: справді, у вас таке є? І для нас самих це також стало відкриттям, бо ми тут працюємо і нам здається очевидним: ми ж начебто працюємо, то всі повинні про це знати. Але, як виявляється, більшість містян не знають, що в нас таке виробництво скла, як наше. Тому перша ціль - це зарекомендувати себе як потужного роботодавця, як працююче підприємство, щоб навіть малеча, яка підростає і проходить цією вулицею, знала: у нас є куди йти працювати, не обов'язково їхати шукати кращої долі за кордоном», - розповідає начальник відділу кадрів ПрАТ «Біомедскло» Галина Фесюк.

«Ми потужне підприємство, яке постійно розвивається і на якому працює 750 людей. Ми постійно йдемо вперед, постійно розвиваємось, випускаємо нову готову продукцію, і це викликає в нас потребу в нових кваліфікованих кадрах. Тому ми їх і запрошуємо на роботу», - каже провідний фахівець відділу кадрів Житомирського картонного комбінату Марія Задорожна.

Окрім традиційного для Житомира Ярмарку вакансій, цьогоріч також відбувся четвертий Форум роботодавців, де представники середнього та великого бізнесу обговорили проблеми та виклики, які постають перед компаніями при підготовці кваліфікованих кадрів. Зокрема, під час зустрічі відбувся тристоронній діалог між владою, бізнесом та представниками навчальних закладів. Під час попередніх подібних зустрічей вже неодноразово піднімалось питання дуальної освіти, яка робить паралельно можливим навчання та роботу на підприємстві.

«Для міста це важливо, тому що це розвиток. З точки зору освітян я хотіла б привернути увагу на те, що світ змінюється дуже швидко, і впродовж року виникають нові професії. Тому освіта повинна йти поруч, а іноді і випереджати. Але зараз ми все ж таки спостерігаємо, що іноді освіта не встигає. Тому саме дуальна освіта має бути в пріоритеті. І заклади освіти повинні знати потребу роботодавців, спілкуватись. І розуміти, які фахівці нам потрібні», - переконана заступник Житомирського міського голови Марія Місюрова.

«Саме такі майданчики дають можливість комунікації між бізнесом та навчальними закладами. Тут вони можуть спілкуватись, кожен висловити свої проблеми, свої зауваження, і тільки тоді, коли ми висвітлюємо проблему, ми бачимо шляхи її вирішення. Завдячуючи таким форумам, ми допомагаємо навчальним закладам. Вони розуміють, який попит є сьогодні, на які спеціальності, на які фахи, як потрібно готувати кадри для того, щоб бізнес брав їх на роботу. Також і бізнес може висловити свої побажання до того, як це повинно відбуватись. Тому попит на даний форум є надзвичайним», - вважає заступник Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Загалом у цьогорічному Ярмарку вакансій взяло участь понад 80 компаній та навчальних закладів міста і тисячі житомирян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ярмарок вакансій Форум роботодавців  
Матеріали по темі