Суспільство

У Житомирі під час ЗНО з математики виявили п’ятьох порушників з мобільними телефонами

21 May 2019, 16:37

У Житомирській області ЗНО з математики складали 5424 учасники.

Про це 21 травня інформує Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти.

«У Житомирській області 21 травня випускники та майбутні абітурієнти склали перше у 2019 році зовнішнє незалежне оцінювання – з математики. У Житомирській області тестування пройшли 5424 учасники. Явка склала 97,2%. Кількість громадських спостерігачів на ЗНО у Житомирській області становила 24, представників ЗМІ – 3», - йдеться на сайті.

Заступник директора з навчально-методичної роботи та моніторингу якості освіти КЗ «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Микола Сюравчик розповів у коментарі Житомир.info, що цього дня у пунктах здачі ЗНО було виявлено 5 мобільних у осіб, які прийшли на тестування.

«Під час складання ЗНО з математики у Житомирській області у дітей виявили 5 мобільних телефонів. Один випадок, навіть, був у Житомирі під час моєї присутності: у хлопця забрали мобільний телефон, але він був звичайний, кнопковий. Надалі цих «порушників» вилучили з пункту тестування», - розповів Микола Сюравчик.

В управлінні поліції охорони в Житомирській області уточнили, що загалом 21 травня було вилучено 6 мобільних телефонів: п’ять – у Житомирі, один – у Бердичеві.

«По всій області створено 139 пунктів тестування, всі вони контролюються працівниками поліції охорони регіону. Правоохоронці стежать, щоб учасники не мали змоги скористатися будь якими підказками: писаними чи друкованими, телефонами, планшетами, засобами радіозв’язку чи іншими хитрощами. Також обов’язок поліцейських охорони полягає у збережені матеріалів тестування, при цьому здійснюється і нагляд за дотриманням правил публічного порядку під час проведення ЗНО. Під час технологічної перерви поліцейськими охорони було виявлено 6 порушень правил проведення тестування - використання мобільних телефонів. Абітурієнтів, які порушили правила, працівники центру оцінювання якості освіти відсторонили від подальшого проходження тестових завдань», - зазначили в управління поліції охорони.

Нагадаємо, з 2021 року суттєво зміниться система складання ЗНО для випускників шкіл – стане більше обов’язкових предметів, а тестування з української мови та математики матимуть 2 рівні складності.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області для проходження ЗНО у 2019 році зареєструвалися 11765 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сюравчик ЗНО математика  
Матеріали по темі