Влада

НАЗК склало шість протоколів за конфлікт інтересів на вже колишню директорку школи в Житомирській області

22 May 2019, 14:20

Національне агентство з питань запобігання корупції на засіданні 17 травня прийняло рішення про направлення до суду 21 протоколу про адмінправопорушення, які стосуються недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Про це 22 травня повідомляє прес-служба НАЗК.

«Складено 6 протоколів стосовно колишнього директора Полянківської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Баранівської міської ради Людмили Яковчук, яка не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з виданням наказів про призначення на посади своїх чоловіка та рідного брата, та вчинила дії в умовах цього конфлікту», - йдеться у повідомленні.

Відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачена частиною першою статті 172-7 КУпАП (покарання – штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – частиною другою цієї статті (штраф від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Нагадаємо, 15 травня в НАЗК чекали Людмилу Яковчук для надання пояснень щодо конфлікту інтересів. Яковчук була директором школи в смт Полянка Баранівського району до 25 березня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції інформувало, що до суду направлений протокол про адміністративне правопорушення стосовно народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, який користуючись наданими йому депутатськими повноваженнями, звернувся до НАЗК із депутатським зверненням з питання, що становило його приватний інтерес.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК декларація школа Баранівський район  
Матеріали по темі