Місто

Який вигляд мають житомирські майдани Соборний та Перемоги, які невдовзі можуть реконструювати

22 May 2019, 16:58

Вперше про реконструкцію двох майданів у центрі міста, Соборного та Перемоги, заговорили в серпні 2018 року. Тоді на засіданні виконавчого комітету мер Житомира Сергій Сухомлин оголосив, що місто може отримати грант в розмірі 10 млн євро, за кошти якого і може відбутись ця реконструкція.

Вже за кілька місяців, в жовтні у муніципалітеті заговорили про наміри провести всеукраїнський містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції майданів Соборний та Перемоги. Усього на участь у конкурсі з реконструкції центральних житомирських майданів надійшло 15 заявок від команд із різних міст України: з Києва, Житомира, Вінниці, Івано-Франківська, Львова, Маріуполя, Рівного та Харкова.


Згодом журі для участі у конкурсі на кращу концепцію центральних майданів Житомира відібрали три команди: ЛКП «Інститут просторового розвитку», ГО «Урбан куратори» та ГО «Містодія».

Як стало відомо кілька днів тому, за результатами голосування журі, перемога дісталася команді Львівського комунального підприємства «Інститут просторового розвитку», у складі Олександри Сладкової, Олени Зварич, Романа Зубачика, Андрія Чайка, Христини Чорноус, Юрія Последніченка та Миколи Шеремети. З їхньою конкурсною пропозицією можна ознайомитись тут.

Журналісти Житомир.info вирішили подивитися, як саме зараз виглядають обидва майдани, які, можливо, будуть реконструйовані.

Нагадаємо, 15 березня 2019 в Житомирі розглянули конкурсні пропозиції щодо реконструкції майданів Соборний та Перемоги, які мер назвав сміливими.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 1 серпня 2018 року мер Сергій Сухомлин говорив, що на реконструкцію майданів Соборного та Перемоги Житомир може отримати грант в розмірі 10 млн євро. У листопаді 2018 року визначили команди архітекторів, які стали учасниками конкурсу на кращу концепцію реконструкції майданів Соборний та Перемоги (ЛКП «Інститут просторового розвитку», ГО «Урбан куратори», ТОВ «Ю Сі Джи» Всього на розгляд журі було подано 15 заявок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майдан Соборний майдан Перемоги реконструкція  
Матеріали по темі