Влада

​У поліції Житомирської області не вистачає 180 службових автомобілів, - начальник ГУНП

23 May 2019, 13:19

Нестача службового транспорту поліції області становить 65%, а це 180 одиниць.

Про це на сесії облради 23 травня повідомив начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Інформацію начальника ГУНП депутати вирішили послухати перед звітами голови ОДА та облради, які стояли першим та другим питанням відповідно у порядку денному чергової сесії.

«Нестача службового транспорту становить 65%, або 180 одиниць. А це тягне за собою швидкість реакції на повідомлення, на якість виконання службових завдань», - повідомив Вячеслав Печененко.

Він також поінформував, що в 2018 році на 10% збільшилась кількість звернень до поліції, і це свідчить про зростання довіри громадян. Водночас на території Житомирської області зменшилась кількість тяжких тілесних ушкоджень на 21%, крадіжок – на 5,7%, крадіжок з осель - на 27%, розбоїв – на 13%, шахрайств – на 21%. Зареєстровано більше правопорушень, пов’язаних з розтратою майна, зловживанням службовим становищем – на 10%, хабарництва – на 75%.

Нагадаємо, майже через три години після початку сесії депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Дві години після відкриття пленарного засідання о 10:00 виступали активісти, зокрема, щодо забруднення річок Хомора та Случ і створення Головинської ОТГ. Після 12:00 голова облради Володимир Ширма оголосив перерву, яка передбачена Регламентом роботи обласної ради.

У порядку денному чергової сесії більше 100 питань, з яких 56 проектів рішень були опубліковані вчасно, інші винесли на розгляд сесії під час формування порядку денного.

Як повідомляв Житомир.info, перед сесією 23 травня кілька десятків людей з плакатами влаштували пікет на майдані Корольова, вимагаючи створити Головинську ОТГ та не забруднювати річки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія облради Печененко поліція автомобіль  
Матеріали по темі