Події

​За автотрюки на пішохідній зоні житомирського майдану «шумахеру» загрожує до 7 років позбавлення волі

24 May 2019, 14:30

«Шумахеру» на BMW, який на центральному майдані Житомира демонстрував спортивні автотрюки, розганяючи дітей та дорослих, загрожує позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Про це 24 травня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.05.2019 внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку, вчинене із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), вчинене місцевим жителем.

Наразі кримінальне провадження, для проведення досудового розслідування, передано за підслідністю до СВ Житомирського ВП ГУНП в області. Органом досудового розслідування, з метою подальшої конфіскації, транспортний засіб вилучено. Наразі, за погодженням із процесуальним прокурором, до суду подано клопотання про накладення арешту на вилучений автомобіль», - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури, де додають, що санкція ч. 4 ст. 296 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Так закінчилися розваги для «шумахера», який 22.05.2019, у Житомирі, близько 11.00 год, перебуваючи за кермом автомобіля марки BMW, влаштував на пішохідній частині майдану Соборний, поблизу фонтана, демонстрацію спортивних автотрюків - дрифту.

До того ж, зловмисник не звертав ніякої уваги на те, що від його хуліганських дій врізнобіч розбігалися перехожі – діти та дорослі, для яких виникла небезпека бути збитими автомобілем.

«Саме оприлюднене житомирянами у соцмережі відео, на якому зафіксоване порушення водієм громадського порядку з хуліганських мотивів, стало підставою для кримінального провадження», - поінформували в прокуратурі.

Нагадаємо, 22 травня житомиряни зняли на відео, як автомобіль ВМW заїхав на територію ялинової алеї на Соборному й водій, поряд з дітьми та скейтбордистами, почав демонструвати свою майстерність у дрифті.

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня у поліції з’ясували, що віражі на ВМW в центрі Житомира накручував 21-річний син власника іномарки. Тоді повідомлялось, що молодику за хуліганство загрожує штраф, піврічний арешт або ж обмеження волі строком на 5 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дрифт Соборний БМВ поліція прокуратура  
Матеріали по темі