Влада

​Робоча група рекомендує назвати житомирський стадіон «Спартак Арена», - міськрада

26 May 2019, 13:45

Робоча група Житомирської міськради рекомендує назвати стадіон дитячо-юнацької школи з футболу «Спартак Арена».

Про це 26 травня повідомив сайт Житомирської міськради.

«Робоча група з розроблення пропозицій щодо назви реконструйованого стадіону СДЮСШОР з футболу підвела підсумки своєї роботи. За підсумками консультацій та зустрічей із представниками спортивної громади та експертами, моніторингу опитування громадськості, робоча група рекомендує виконавчому комітету міської ради нову назву реконструйованого стадіону СДЮСШОР з футболу «Полісся» - «Спартак Арена», - інформує мерія.

Тобто, нову назву запропонують підтримати членам виконавчого комітету, дата засідання якого поки не озвучена.

Нагадаємо, робоча група з розроблення пропозицій щодо назви реконструйованого стадіону спорт школи з футболу «Полісся» створена розпорядженням міського голови Сергія Сухомлина 10 травня 2019 року.

15 травня мерія пропонувала членам Житомирської ОТГ обрати одну з чотирьох нових назв стадіону «Спартак», де нині триває реконструкція.

  • «Житомир Арена» (реконструйований стадіон стане не лише спортивною візитівкою міста, але й важливою частиною бренду Житомирської міської об’єднаної територіальної громади);
  • «Юніор Арена» (назва «Юніор» підкреслює дитячий, юнацький профіль стадіону, а також символізує молодість та амбіційність юних спортсменів, які роблять свої перші кроки у світ спорту та футболу);
  • «Спартак Арена» (фракієць Спартак прославився як гладіатор та лідер повстання проти Римської республіки; після поразки повстання Спартак став символом незламності духу, боротьби та волі до перемоги; на його честь називалися спортивні товариства, команди і стадіони у період радянської доби);
  • «Центр Арена» (назва одночасно підкреслює географічне розташування стадіону в центрі Житомира та його мультифункціональність, адже стадіон є важливим центром не лише футбольного, а й спортивного життя та активного відпочинку житомирян та гостей міста).

Який вигляд мала реконструкція стадіону 14 травня 2019 року з висоти пташиного польоту, дивіться тут.

Нагадаємо, майбутнє перейменування стадіону «Спартак», реконструкцію якого обіцяли завершити в травні поточного року, на позачерговому засіданні міськвиконкому 10 травня 2019 року анонсував мер Сергій Сухомлин: він розповів про намір провести опитування громадян, щоб визначитися з новою назвою стадіону.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року на повторних торгах тендер на реконструкцію стадіону виграла житомирська фірма «Комунальник». 19 березня 2018 року мер Сергій Сухомлин повідомив про початок реконструкціїстадіону «Спартак». На початку жовтня 2018 року начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов говорив, що після змін та коригування проекту вартість реконструкції стадіону станом на 15.08.2018 становила 45 млн 577 тис. 888 грн, з них будівельні роботи – 34 млн грн.

На сесії 7 лютого 2019 року депутати проголосували за виділення на реконструкцію стадіону «Спартак» ще 7,6 млн грн, а до цього вже заплатили 22 млн грн. 25 лютого мер Сергій Сухомлин повідомив, що в режимі реального часу спостерігатиме за реконструкцією стадіону «Спартак». 1 березня 2019 року, прес-служба Житомирської міської ради повідомляла, що на стадіоні «Спартак» повністю виконанні роботи з підготовки основи під штучне покриття, з улаштування фундаментів під трибуни, влаштовано монолітні фундаменти під цифрове табло та коментаторську кабіну, виконано монтаж каркасу коментаторської кабіни тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон Спартак  
Матеріали по темі