Події

За побиття дівчини у задвірках Житомира групі підлітків «світить» до 4 років тюрми, - прокуратура

27 May 2019, 11:31

У Житомирі групі підлітків, яких обвинувачено у побитті учениці місцевої школи, загрожує позбавлення волі до 4-х років.

Про це 27 травня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування за фактом хуліганства, вчиненого в лютому 2019 року групою старшокласників стосовно учениці загальноосвітньої школи м. Житомира. Стосовно чотирьох осіб затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду», - інформує прокуратура.

Стосовно ще двох учениць 7-го класу, які не досягли віку кримінальної відповідальності, скеровано до суду клопотання про застосування до них примусових заходів виховного характеру, - повідомляє прес-служба.

«Установлено, що група осіб, серед яких три старшокласниці місцевих шкіл, дві семикласниці гімназії та першокурсниця Житомирського медичного інституту, у лютому 2019 року побили ровесницю. Зокрема, силоміць завівши її на пустир, що між житловими будинками у центрі Житомира, з хуліганських мотивів, зухвало та з винятковим цинізмом почали завдавати дівчині кулаками та ногами численних ударів. Потерпіла, прикриваючи обличчя руками, намагалася вирватися від кривдників, однак її силоміць утримували. До того ж, хуліганські дії вчинялися у присутності гурту знайомих, які зняли на відео побиття та виклали у соціальних мережах», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Дівчині завдано легких тілесних ушкоджень, від яких тій тривалий час довелося лікуватися у медичному закладі.

«Справу розглядатиме Богунський районний суд м. Житомира, публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області. Хуліганські дії, вчинені групою осіб, караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 4 років», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 лютого 2019 року користувач соціальної мережі Facebook оприлюднив відео бійки між дівчатами-підлітками. Начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко повідомив, що особу кривдниці встановлено: їй 14 років, і вона проживає з бабусею. Лише у 2018 рік дівчина тричі втікала з дому. Наступного ж дня поліція встановила юних учасниць бійки, досудове розслідування розпочали за фактом хуліганства.

Як повідомляв Житомир.info, з 19 січня 2019 року в Україні вступив у дію закон про протидію булінгу, який передбачає покарання у вигляді штрафу або громадських робіт за моральне та фізичне насильство. За інформацією ювенальної поліції Житомирської області, за І квартал поточного року було складено 7 протоколів про булінг: два на дітей і 5 – на їхніх батьків.

Як у Житомирській області карають школярів та їхніх батьків за булінг, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: булінг побиття прокуратура учениця  
Матеріали по темі