Економіка

Житомирська область продовжує опускатися в рейтингу соціально-економічного розвитку

28 May 2019, 14:41

За результатами оприлюдненого Мінрегіоном моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2018 року, найкращі показники у Харківської, Рівненської, Вінницької, Дніпропетровської областей та місті Києві.

Про це 28 квітня повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Найнижчі показники мають Миколаївська, Одеська, Чернігівська, Донецька та Луганська області.

«Рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів було започатковане у 2015 році. На підставі даних статистики областям виставляються оцінки щоквартально за 27 показниками у 6 напрямах та щорічно за 64 показниками у 12 напрямах. Така оцінка – елемент нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики та визначення динаміки змін. Показники рейтингу – індикатор ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях», - йдеться у повідомленні.

Серед 25 регіонів Житомирська область займає 13 місце. За економічною та соціальною згуртованістю область посідає 18 місце, за економічною ефективністю – 13, за інвестиційно-інноваційним розвитком та зовнішньоекономічною співпрацею – 20, за фінансовою самодостатністю – 16, за розвитком малого та середнього підприємництва – 15, за ефективністю ринку праці – 6, за розвитком інфраструктури – 18, за відновлювальною енергетикою та енергоефективністю – 6, за доступністю та якістю послуг у сфері освіти – 19, за доступністю та якістю послуг у сфері охорони здоров'я – 17, соціальний захист та безпека – 6, раціональне природокористування та якість довкілля – 14.

Нагадаємо, в 2017 році в рейтингу Мінрегіону Житомирська область займала 12 місце, в 2016 році – 11 місце і це був підйом на п’ять позицій у порівнянні з 2015 роком (16 місце).

Як повідомляв Житомир.info, за підсумками 2018 року голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич займає в рейтингу губернаторів 11 місце з 23.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рейтинг Мінрегіон  
Матеріали по темі