Події

У Житомирській області поліція розшукує підприємців, які постраждали від дій злочинного угрупування вимагачів

29 May 2019, 10:12

У Житомирській області поліцейські затримали учасників організованої злочинної групи за вимагання коштів з підприємців – власників лісопилок.

Про це 29 травня повідомила прес-служба Національної поліції України.

«Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань спільно з працівниками ГСУ Нацполіції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України ліквідували організовану злочину групу. Зокрема, затримали організатора ОЗГ та його спільника. Зловмисники діяли на території Житомирської області», - йдеться у повідомленні.

Зловмисники під погрозою фізичної розправи, пошкодження майна потерпілих і навіть нанесення тілесних ушкоджень вимагали гроші з місцевих підприємців – власників лісопилок. Поліцейські затримали вимагачів під час передачі прав власності на майновий комплекс одного з потерпілих.

Поліцейські встановили, що фігуранти протягом тривалого часу шляхом залякування, нанесення тілесних ушкоджень та пошкодження майна вимагала грошові кошти з місцевих підприємців, за безперешкодне зайняття підприємницькою діяльністю. До складу групи входили - організатор та його поплічник.

«Фігуранти під погрозою насильства та пошкодження майна вимагали грошові кошти у власників лісопилок. Правоохоронці затримали підозрюваних під час передачі прав власності на майновий комплекс одного з потерпілих. У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання вимагачів поліцейські вилучили зброю, набої, металеві кастети, металеву удавку, телескопічну дубинку та дерев’яну биту та інші предмети призначені для нанесення тілесних ушкоджень», - повідомили в поліції.

Наразі зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, фігурантам справи оголошено про підозру в скоєнні злочину. Слідчі дії тривають.

«У поліцейських є вагомі підстави вважати, що потерпілих набагато більше. Тому звертаємося до громадян: якщо хтось став жертвою злочину при подібних обставинах, телефонуйте за номерами: (098) 674 -38 – 71, (044)299-00-39», - додають у Нацполіції.

Як повідомляв Житомир.info, 2 січня 2019 року в Бердичеві розшуківці та КОРДівці затримали групу вимагачів: троє місцевих жителів під приводом надуманих боргових зобов’язань витребували у місцевої жительки 12 тисяч гривень. Про подробиці затримання бердичівських рекетирів читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рекет ОЗГ поліція лісопилка  
Матеріали по темі