Влада

Голова Житомирської ОДА пообіцяв цьогоріч провести обласний конкурс з ІТ-технологій

3 June 2019, 17:32

На Житомирщині вже цьогоріч планують провести обласний конкурс з ІТ-технологій, свою підтримку у його проведені пообіцяв голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

Про це 3 червня повідомляє прес-служба ОДА.

«Під час неформальної зустрічі за кавою згенерували нову ідею – «Інфоматрікс-Житомирщина-2019», конкурс для ІТ-любителів області. Готовий максимально сприяти та забезпечити патронатство у конкурсі. Так виявимо ще більше талантів, які згодом будуть представляти область на міжнародному та світовому рівні. Таких тренерів, як вчитель інформатики Микола Тарасюк, і таких талановитих старшокласників маємо підтримувати вже сьогодні, щоб вони залишалися гордістю і потрібними у своїй країні, а не планували за кордон», – зазначив Ігор Гундич.

За словами керівника області, на ІТ-галузь сьогодні потрібно звернути більше уваги.

«ІТ-напрямок в Україні почав стрімко розвиватися. Тому потрібно більше уваги звертати на навчання молоді. У минулому році ми створили футбольне відділення на базі ліцею для обдарованих дітей, і виявилося, що в різних куточках області є діти, які займаються спортом і здобувають високі результати. Думаю, так буде і з ІТ-сферою, потрібно тільки надати можливість дітям проявити себе», – наголосив Ігор Гундич.

Конкурс з ІТ-технологій планується провести у вересні на базі Державного університету «Житомирська політехніка».

Як повідомляв Житомир.info, з 20 по 23 квітня 2019 року в Бухаресті проходив міжнародний конкурс з комп'ютерних технологій «Infomatrix-2019», з якого житомирські старшокласники привезли два «золота» і «срібло».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА конкурс ІТ Гундич  
Матеріали по темі