Україна

«Боевой пельмень» Ехануров нашел истоки контрактной армии в 41-м году

8 May 2008, 10:39

К 63-й годовщине Победы в Великой Отечественной войне министр обороны Украины обратился с приветствием к ветеранам, военнослужащим и просто согражданам.

В послании Ехануров хвалится изучением боевого опыта фронтовиков – особенно в части увеличения мероприятий по боевой подготовке (любому мало-мальски знакомому с историей человеку известно, что солдаты в те годы уходили на фронт практически неподготовленными) – и разглагольствует о славных традициях контрактной армии, заложенной ветеранами ВОВ. Приводим переданный «Обкому» пресс-службой Минобороны текст без правок и перевода:

«63 роки відділяє нас від пам’ятного травневого дня 1945 року – Дня Перемоги, який ознаменував велич народного подвигу на віки.

Ми належимо до щасливого покоління людей, бо маємо змогу жити разом з ветеранами Великої Вітчизняної війни, бачити їх, спілкуватися з ними, збагачуватися їхнім бойовим і життєвим досвідом.

Найперші і найтепліші вітання Вам, солдати Великої Вітчизняної, хто йшов до Перемоги, наближав її своєю доблестю на останньому вогневому рубежі чи напруженою працею у тилу. Синівське спасибі Вам, ветерани і доземний уклін! У такі дні наші серця б’ються в єдиному ритмі. І з особливою силою відлунює в них скорбота за тими, хто поліг в ім’я Батьківщини.

Україна поклала на вівтар Перемоги найдорожче – життя понад 7 мільйонів своїх синів і дочок. На жаль, скорботна статистика увібрала в себе горе практично кожної сім’ї. Є немало родин, де війна забрала по два-три покоління, а лік загиблих йде на десятки родичів. Море сліз пролито солдатськими матерями, вдовами та сиротами, і нічим не виміряти його глибину та гіркоту.

Та Перемоги не було б без віри людей у себе, свій народ, свою державу. На фронті і в тилу здебільшого не говорили про патріотизм. Але він виявлявся скрізь і у всьому – від яскравих, мов спалах, миттєвостей подвигу – до довгих, нелічених буднів війни. Він був насамперед найвищою відповідальністю – всезагальною, колективною і особистою – за свою державу та історичні перспективи. І саме у цій своїй якості може слугувати неоціненним зразком для нас, сучасних і майбутніх захисників Батьківщини.

Нині Збройні Сили незалежної України продовжують славні бойові традиції фронтовиків. Збільшилася кількість і якість заходів з бойової підготовки, планово здійснюється професіоналізація і перехід до комплектування військ військовослужбовцями за контрактом. Зроблено реальні кроки на шляху створення сучасної армії європейського зразка. Армії відкритої для суспільства, адекватної сучасним загрозам і вимогам, з чіткими і зрозумілими завданнями, вдячних людських серцях.

Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя і віри у майбутнє. Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, злагода і добро!»


\"ОБКОМ\"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі