Події

Киянин, який пограбував церкву в Андрушівському районі, може вийти з-під варти під заставу в 150 тис. грн

6 June 2019, 12:30

Жителя Києва, якого затримали після крадіжки з церкви в Андрушівському районі Житомирської області, узяли під варту і призначили 150 тисяч гривень заставу.

Про це 6 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що 29-річний житель Києва, не працюючий, за допомогою мережі Інтернет підшукував інформацію про старовинні церкви з метою виявлення та викрадення речей, які мають історичну та антикварну цінність. Дізнавшись, що у селі Андрушівського району є Свято-Михайлівська церква, зловмисник 2 червня 2019 року приїхав на власному автомобілі із заздалегідь заготовленими слюсарськими інструментами, та, близько 3.00 годин, зламавши замки, проник у приміщення, звідки викрав значну кількість речей», - йдеться у повідомленні.

Грабіжник прихопив не лише вартісні речі, які належали релігійній громаді (зокрема, книгу «Апостол», металевого Хреста із розп’яттям Ісуса Христа), а й особисті речі священика, - зазначає прес-служба. Із сільської церкви було викрадено матеріальних цінностей на понад 6,5 тис грн.

У кримінальному провадженні за фактом скоєння крадіжки прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво. Чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення).

Ухвалою Корольовського районного суду Житомира до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із правом внесення грошової застави у розмірі 153,6 тис грн, - зазначає прокуратура.

«Під час досудового розслідування, яке проводить ГУНП в області, здобуто інформацію про можливу причетність підозрюваного до скоєння інших крадіжок у церквах та храмах Житомирської, Чернігівської та Київської областей, яка буде ретельно перевірена», - повідомляє прес-служба.

За скоєний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Нагадаємо, чоловік 1989 року народження, про якого йдеться, систематично обкрадав церкви в Україні, а до того крав гроші з банкоматів. Як писав перший заступник голови Нацполіції України В’ячеслав Аброськин, до переселення у Київ він жив у Росії, де останнім часом реалізовував церковне майно. На його картці менш як за рік накопичилося кілька мільйонів гривень. Крадій заявляв, що готовий внести за себе заставу та жити далі «правильно».

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 року безхатько з Хмельниччини вліз у храм у селі Королівка Ємільчинського району та виніс гроші й вино.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: злодій крадіжка церква храм прокуратура  
Матеріали по темі