Події

У Житомирській області п’яний водій Renault пропонував поліцейським тисячу гривень, аби «зам’яти справу» з порушенням

7 June 2019, 14:56

1000 гривень як відкупне запропонував водій кросовера, якого уранці 6 червня працівники Любарського відділення поліції Житомирщини зупинили за порушення Правил дорожнього руху. Факт спроби дачі хабара належним чином задокументований. Розпочато кримінальне провадження.

Про це 7 червня інформує прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Близько 8 ранку інспектори сектору реагування патрульної поліції Любарського ВП ГУНП, які несли службу із забезпечення правопорядку, у с. Старому Любарі зупинили автомобіль Renault Daster, водій якого не був пристебнутий паском безпеки. За кермом знаходився 24-річний місцевий житель. У ході спілкування з керманичем і перевірки водійських документів поліцейські помітили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп’яніння. Тож запропонували йому пройти відповідне освідування. Однак водій відмовився від такого», - розповіли у поліції.

За таких обставин поліцейські почали оформлення відносно керманича адміністративних матеріалів за правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння…) КУпАП. У салон службової автівки правопорушник виклав тисячу гривень і запропонував правоохоронцям «зам’яти справу».

«Факт пропозиції хабара був належним чином задокументований слідчо-оперативною групою у присутності понятих. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.369 ( Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України», - прокоментувала т.в.о. начальника Любарського ВП ГУНП Тетяна Підгаєцька.

За чинним законодавством подібні протиправні дії можуть обернутися для чоловіка покаранням – від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі строком до 4 років.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 року в Новограді-Волинському водій намагався відкупитись від адмінвідповідальності грішми, а в Баранівському районі за допущене водієм правопорушення з поліцейськими спробував «домовитись» пасажир автівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар водій Любарський район поліція  
Матеріали по темі