Суспільство

У Житомирській області лікарка «ловила» по селу матір 4 недоглянутих дітей, залишених на сусідів

10 June 2019, 10:55

У селі Колодяжне Миропільської ОТГ (Романівський район Житомирської області) матір двох дітей змусили навести лад у занедбаній хаті, а іншу багатодітну матір, яка залишила дітей на сусідів, шукали по селу.

Про це 7 червня у соцмережі повідомила Служба у справах дітей Романівської РДА.

«4 червня 2019 року служба у справах дітей, інспектор з ювенальної превенції, дільничний офіцер та сімейний лікар відвідали селище Миропіль, села Булдичів, Дертка та Колодяжне (Романівського району), де завітали в сім’ї, в яких батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків з виховання та стосовно яких надійшли повідомлення про неналежне утримання та виховання дітей. Під час обстеження сімей в смт Миропіль до дільничного офіцера поліції зателефонувала лікар загальної практики сімейної медицини Білозерцева Наталія Олексіївна, яка повідомила, що громадянка В., жителька с. Колодяжне, залишила чотирьох малолітніх дітей на сусідів, а сама блукає по селищі Миропіль. Члени комісії терміново виїхали за місцем проживання матері з дітьми. Наталія Олексіївна привезла матір додому та повідомила, що наймолодша дитина хвора, а мати відмовляється від госпіталізації, в будинку брудно, частково наявні продукти харчування для дітей. Після проведеної роботи матір погодилася на госпіталізацію разом з усіма дітьми з метою проведення комплексного обстеження стану здоров’я дітей. На даний час з матір’ю проводиться робота щодо поліпшення ситуації, яка склалася в її сім’ї», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється про іншу жительку Колодяжного, матір двох малолітніх дітей, яку в березні 2019 поставлено на облік Служби у справах дітей за неналежне виконання батьківських обов’язків. Зазначається, що «після останнього візиту комісії мати на шлях виправлення не стала, умов проживання дітей не покращила. Громадянці К. було дано термін в два дні, щоб виправити ситуацію, в іншому випадку дітей буде відібрано від матері».

У дописі від 7 червня повідомляється, що жінка таки навела лад у хаті. На фото видно, що вона прибрала сміття, витріпала й постелила килими, вилила брудну воду з мисок, винесла помиї.

«6 червня інспектор з ювенальної превенції та дільничний офіцер Романівського відділення поліції здійснили повторний візит в сім’ю громадянки К. На момент обстеження в будинку наведено лад, чисто, прибрано, місця для сну та відпочинку дітей в належному стані», - поінформувала Служба у справах дітей.

Нагадаємо, 7 червня 2019 року повідомлялося, що в місті Коростень Житомирської області у матері-одиначки вилучили занедбаного 10-річного сина, а у її 17-річної дочки – немовля.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році більше 2,5 тисячі батьків і матерів у Житомирській області отримали штрафи за неналежне виконання своїх обов’язків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мати-одиначка дитина ювенальна превенція вилучення  
Матеріали по темі