Події

Староста села в Житомирській області 8 місяців «згадував» логін та пароль, аби подати декларацію

11 June 2019, 16:44

Виконувач обов’язків старости села з Попільнянського району Житомирської області подав щорічну декларацію про майнові статки лише через 8 місяців, бо забув пароль та логін.

Про це 11 червня інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що виконувач обов’язків старости села, будучи суб’єктом декларування, порушив вимоги ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно, без поважних причин, подавши щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Зокрема, декларацію за 2017 рік, термін подачі якої спливає 31.03.2018, подав лише 18.12.2018, спізнившись аж на 8 місяців. У судовому засіданні 28-річний порушник свою вину визнав, пояснивши, що не запам’ятав логін та пароль від електронної адреси особистого кабінету, а тому зміг подати за допомогою знайомих лише наприкінці року. Однак, таке пояснення суд не визнав як поважну причину», - йдеться у повідомленні.

Постановою Попільнянського районного суду особу визнано винним за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) та застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу на суму 850 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у Попільнянському районі Житомирської області депутатка сільської ради 7 місяців шукала IT-фахівця, щоб подати декларацію про майнові статки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Попільнянський район прокуратура декларація староста  
Матеріали по темі