Події

​Житомирські правоохоронці викрили чоловіка, який видавав себе за діючого офіцера і за винагороду «влаштовував» у Держприкордонслужбу

14 June 2019, 13:35

Житомирські правоохоронці (прикордонники, СБУ і військова прокуратура) викрили схему, за якою чоловік видавав себе діючим офіцером і за винагороду «влаштовував» людей на військову службу за контрактом у Держприкордонслужбу.

Житомирські правоохоронці викрили злочинну схему за якою чоловік видавав себе за діючого офіцера і за винагороду «влаштовував» бажаючих на військову службу за контрактом у Держприкордонслужбу України.

Про це 14 червня повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

«13 червня міжвідомчою групою у складі співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки по Житомирському прикордонному загону УВВБ «Північ», слідчих УСБ України у Житомирській області, під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Житомирського гарнізону, із залученням військовослужбовців спецпідрозділу «Дозор», припинено протиправну діяльність низки громадян із незаконного отримання коштів за сприяння у призові на військову службу за контрактом у Держприкордонслужбу України», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що організатор протиправної схеми, який видавав себе за діючого офіцера прикордонного відомства, отримував від цивільних осіб матеріальні цінності за сприяння у вирішенні певних кадрових питань. Для пошуку осіб, які мають бажання проходити військову службу у лавах Держприкордонслужби, організатор активно залучав цивільних осіб. Окремо був розроблений «прайс-лист», в якому визначено посади та сума, яку необхідно сплатити.

Також у поле зору власної безпеки потрапила низка діючих співробітників Держприкордонслужби України, причетних до даної протиправної діяльності. Проводяться невідкладні слідчі дії.

Міжвідомчими групами проведено санкціоновані обшуки помешкань, офісних приміщень та автомобілів, за результатами яких виявлено та зафіксовано підтверджуючі відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Як повідомляв Житомир.info, слідчий Житомирського райвідділу поліції хотів «підзаробити»: вимагав хабар у 500 доларів США за закриття кримінального провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС прикордонник контракт військова служба  
Матеріали по темі