Політика

​У Житомирській області в опитуванні на окрузі 66 Журавського приписали в кандидати від «Слуги народу», у партії обурені й звернулись до поліції

17 June 2019, 14:17

У смт Черняхів Житомирської області (ОВО №66) 14 червня невідомі особи проводили опитування серед виборців та поширювали листівки зі списком кандидатів в народні депутати від партії «Слуга народу».

Про це 17 червня повідомила громадянська мережа ОПОРА.

«Серед прізвищ ймовірних кандидатів – Віталій Журавський. У місцевому осередку партії причетність Журавського до організації заперечують і написали заяву в поліцію. У коментарі ОПОРІ представник партії «Слуга народу» в смт. Черняхів Володимир Ніколайчук розповів, що Віталій Журавський не має відношення до партії», - інформує ОПОРА.

Фото ОПОРИ, надане Володимиром Ніколайчуком

«Я вже написав заяву в поліцію з цього приводу. У нас виявилось, що проводять по Черняхову соцопитування, де надають для ознайомлення дві листівки: першу партійну, а другу зі списком кандидатів, де стоїть навпроти прізвища Журавський Віталій Станіславович – партія «Слуга народу». В оприлюдненому офіційно списку партії, Журавський не є ні членом, ні висуванцем партії», – розповів Володимир Ніколайчук.

На сайті партії «Слуга народу» поки вказаний лише один кандидат від Житомирської області – ВО №62 (м. Житомир) Ігор Герасименко.

У коментарі ОПОРІ Віталій Журавський назвав поширення таких листівок «фейком» і зазначив, що балотуватиметься як самовисуванець.

«Це неправда, мені про це вже сказали, це якийсь фейк. Я планую балотуватися як самовисуванець. Я не знаю хто це робить. Під час цих виборів провокацій дуже багато. Ви вже не перші мені телефонуєте», – зазначив Віталій Журавський.

У Черняхівському відділенні поліції інформацію про інцидент ОПОРІ підтвердили.

«До нас надійшла така інформація, зареєстрована, зараз проходить опитування та встановлення цих чотирьох осіб, хто вони, чи дійсно вони є представниками з боку Журавського. Тому що, коли до них підійшли представники партії «Слуга народу» і почали цікавитися їхньою роботою, то вони повтікали. Зараз встановлюються ці особи і перевіряється інформація з даного приводу», – розповіла Ольга Бондарчук, відповідальна за взаємодію зі ЗМІ Черняхівського відділення поліції.

Відповідно до ч. 1 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України», партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. А, відповідно до ч. 6 ст. 68 цього ж Закону, передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону та за кошти виборчих фондів.

Нагадаємо, 13 червня 2019 Центрвиборчком зареєстрував Віталія Журавського кандидатом у народні депутати України по 66-му одномандатному виборчому округу (Малин).

Як повідомляв Житомир.info, крім Журавського, ЦВК зареєструвала ще двох кандидатів у нардепи по Житомирській області: Вишньова В.М. – в ОВО № 63 (Бердичів) та Арешонкова В.Ю. – в ОВО № 64 (Коростень).

Віталій Журавський в 2012 році був обраний народним депутатом від Малинського округу №66, він балотувався від Партії регіонів. У 2014 році по цьому ж округу він йшов як самовисуванець і програв кандидату від Народного фронту Павлу Дзюблику.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОПОРА Слуга народу Журавський  
Матеріали по темі