Політика

ЦВК продовжує реєструвати самовисуванців по Житомирській області: є перший кандидат від Коростенського округу

15 June 2019, 12:30

Центральна виборча комісія 13 червня зареєструвала ще 76 кандидатів у народні депутати України.

Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

Серед зареєстрованих кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку само висування є троє по Житомирській області: Вишньов В.М. – в ОВО № 63 (Бердичів), Арешонков В.Ю. – в ОВО № 64 (Коростень), Журавський В.С. – в ОВО № 66 (Малин).

Вишньов Віктор Михайлович – народився 23 квiтня 1988 року в місті Іллічівськ Одеської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, генеральний директор, ДП «СЕТАМ», безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

Державне підприємство «Сетам» розпочало роботу в серпні 2015 року під юрисдикцією Міністерства юстиції, з квітня 2019 року його засновник – Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. ДП займається продажем арештованого майна, заявлена місія – сприяння реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадових осіб.

В декларації Вишньова за 2018 рік є лише об’єкт нерухомості: квартира у Києві загальною площею 80,6 кв.м., яка належить його дружині. В неї також є 0,1% власності у фермерському господарстві «Аделаїда», яке знаходиться в селі Чулаківка Голопристанського району Херсонської області й займається вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Зарплата директора ДП «Сетам» за минулий рік становила 1 млн 132 тис. 890 грн. Зарплата дружини у фермерському господарстві «Аделаїда» - 18 тис. 840 грн, від зайняття підприємницькою діяльністю вона отримала 49 тис. 250 грн і ще 149 тис. грн. – за продане рухоме майно. Готівкою Віктор Вишньов декларує 48 тис. доларів, 2,5 тис. євро та 650 тис. гривень, на банківському рахунку у нього зберігається 19 тис. 944. Готівкові кошти дружини – 30 тис. доларів та 240 тис. гривень.

Кандидат в нардепи є головою правління міжнародної громадської організації «Інститут стратегічних досліджень проблем тіньової економіки та корупції».

Арешонков Володимир Юрійович – народився 17 грудня 1957 року в місті Коростень Житомирської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Коростень Житомирської області, судимість відсутня, самовисування.

Арешонков вперше був обраний народним депутатом в 2014 році: по Коростенському округу №64 він балотувався від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». В квітні цього року він заявив, що знову балотуватиметься по цьому ж округу. З 1998 року Володимир Арешонков працював на різних посадах в органах державної влади та місцевого самоврядування.

В декларації за 2018 рік вказані лише два джерела його доходів – зарплата у Верховній Раді 549 тис. 710 грн та пенсія 88 тис. 802 грн.

Журавський Віталій Станіславович – народився 8 травня 1955 року в місті Володарськ-Волинський Житомирської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, головний науковий співробітник, Інститут законодавства Верховної Ради України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

Журавський в 2012 році був обраний народним депутатом від Малинського округу №66, він балотувався від Партії регіонів. У 2014 році по цьому ж округу він йшов як самовисуванець і програв кандидату від Народного фронту Павлу Дзюблику.

В декларації кандидата в нардепи за 2018 рік зазначено, що з лютого 2005 року він має у Києві квартиру загальною площею 186,10 кв.м. та два гаражі. Журавському належать два автомобілі: з жовтня 2008 року – Lexus LX-570 2008 р.в., з червня 2009 року – Mercedes-Benz S550 2008 р.в. Кандидат також декларує 10 картин, дві ікони, фотоапарат Canon та відеокамеру Sony, запонки Patek Philippe і два годинники виробництва Вreguet та A.Lange and Sohne. Віталій Журавський також має нематеріальні активи: з грудня 2008 року – авторське право на навчальний курс «Християнська етика в українській культурі», з вересня 2015 року – авторське право на науковий твір «Проект Конституції України».

За основним місцем роботи в інституті законодавства Верховної Ради України кандидат в нардепи за минулий рік отримав 264 тис. 258 грн зарплати, як головний науковий співробітник Київського університету імені Бориса Грінченка він отримав 66 тис. 309 грн зарплати, довічні виплати від Київського регіонального центру Національної академії правових наук України становили 46 тис. 10 грн, пенсія – 151 тис. 870 грн, матеріальна допомога від Національної академії правових наук України – 9 тис. 202 грн. На банківських рахунках у Віталія Журавського зберігається 87 тис. 943 грн та 7 тис. доларів, готівкою задекларовано 55 тис. доларів та 20 тис. євро й 969 тис. доларів, позичених третім особам.

Журавський є засновником громадської організації «Дістало!», зареєстрованої в Києві.

Станом на 14 червня по Житомирській області Центральна виборча комісія зареєструвала 10 кандидатів-самовисуванців. Про сімку перших зареєстрованих читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, партії та кандидати можуть подавати документи до ЦВК для реєстрації кандидатів у депутати до 20 червня включно. Для кандидата в депутати в одномандатному окрузі розмір грошової застави становить 41 тис. 730 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК вибори кандидат ВР округ  
Матеріали по темі