Влада

Житомиру нарешті повернуть дитсадок в мікрорайоні «Промавтоматика», який перебував на балансі МВС

20 June 2019, 08:42

Громада Житомира нарешті може отримати у власність колишній дитсадок по провулку Гоголівському.

Про це на початку чергової сесії міської ради 20 червня повідомив мер Сергій Сухомлин.

«Це було півтора роки роботи, дуже багато треба було зібрати документів. Я дякую міністру МВС Арсену Авакову та керівництву головного управління Нацполіції. Сьогодні ми вже на фінальній стадії», - пояснив Сергій Сухомлин.

Він надав слово керівнику обласної поліції Вячеславу Печененку, який закликав депутатів підтримати відповідний проект рішення.

«Напередодні чергової річниці Дня Національної поліції ми нарешті зможемо почати будівництво житла для працівників поліції, яке не будували більше десяти років», - сказав начальник ГУНП Вячеслав Печененко.

Голова земельної комісії Микола Янушевич пояснив, що питання планують включити у порядок денний під час його формування.

У порядку денному чергової сесії – 51 питання, зокрема - планували заслухати звіт секретаря міської ради Наталії Чиж про роботу в 2018 році, але на початку сесії вона була відсутня.

Нагадаємо, 6 вересня 2016 року Житомирська міська рада погодилася прийняти із державної власності у комунальну власність територіальної громади міста будівлі за адресою м. Житомир, провулок Гоголівський 1, будинок 4 загальною площею 3697 кв.м. та земельну ділянку, на якій вони знаходяться, що перебувають на балансі Управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області. Натомість з комунальної власності територіальної громади міста Житомира у державну власність в особі Міністерства внутрішніх справ України передавали комплекс будівель за адресою м. Житомир, вулиця Велика Бердичівська, будинок 34 та земельну ділянку з кадастровим номером 1810136600:04:017:0019.

На сесії 18 грудня 2017 року депутати ухвалили зміни до рішення сесії, рекомендувавши Нацполіції невідкладно вжити заходів для забезпечення передання Кабміном у комунальну власність земельної ділянки та будівлі колишнього дитсадка у провулку Гоголівському. Перед цим на сесії міської ради 9 листопада заступник начальника ГУНП Андрій Мамульчик пояснював, що на місці колишньої станції «швидкої допомоги» по вул. Велика Бердичівська «може стати двопід’їздний 9-поверховий чи 12-поверховий будинок», в якому отримають квартири працівники поліції.

На сесії Житомирської міської ради 8 листопада 2018 року депутати знову внесли зміни в рішення від 06.09.2016 року, уточнивши, що будівлі за адресою пров.1-й Гоголівський, 4 будуть використовуватися для розміщення дошкільного навчального закладу і не підлягають відчуженню у приватну власність.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські правоохоронці збиралися вирішити квартирне питання шляхом будівництва у колишньому дитячому садочку по провулку Гоголівському 800 кв.м житла: в листопаді 2015 року УМВС України в Житомирській області уклало договір з інвестором про будівництво трьох житлових будинків на території колишнього дитсадка. В квітні 2016 року в провулок почала заїжджати будівельна техніка – жителі сусідніх будинків обурилися і прийшли до міськради, в результаті на засіданні міськвиконкому 20 квітня 2016 року скасували містобудівні дозволищодо забудови цієї земельної ділянки, а в липні цього ж року мер Сергій Сухомлин повідомив, що пропонуватиме Нацполіції іншу земельну ділянку для будівництва багатоповерхівки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міська рада Сухомлин Печененко дитсадок  
Матеріали по темі