Суспільство

Буревій, який у травні повалив ліс у Житомирській області, завдав збитків майже на 40 млн грн

20 June 2019, 12:40

Сильний вітер, злива і град, які в середині травня пронеслися Житомирською областю, завдали значних збитків лісовому господарству.

Про це йшлося на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 20 червня.

Заступник голови комісії, начальник управління цивільного захисту населення Сергій Безносюк повідомив, що на території лише одного господарства стихія понівечила сотні гектарів лісу.

«16-17 травня на території області була зареєстрована надзвичайна ситуація місцевого рівня. Так, на території ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ» було пошкоджено насадження на площі більше 300 га», – розповів Сергій Безносюк.

Він нагадав, що буревій накоїв лиха і в приватних домогосподарствах. На ліквідацію наслідків негоди були залучені кошти з місцевого бюджету.

«Кошти місцевого бюджету Новоград-Волинського району повністю використані на ліквідацію наслідків негоди у приватних домогосподарствах. Надавали допомогу на ремонт покрівель: з матеріального резерву давали шифер, пиломатеріали», – зауважив Сергій Безносюк.

Лісові ж господарства сподіваються на компенсацію збитків з обласного та державного бюджетів. Зокрема, задля вирішення питання за проханням лісівників депутати обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів і Міністерства екології та природніх ресурсів України щодо законодавчого врегулювання питання ліквідації наслідків стихійних явищ.

У департаменті фінансів Житомирської облдержадміністрації озвучили суми збитки, завдані стихією: ДП «Городницьке лісове господарство» – 17,1 млн грн, ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ» – 21,1 млн грн.

Зазначимо, що за кілька днів після руйнівної негоди, 21 травня, прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства інформувала, що на території ДП «Городницьке ЛГ» постраждали ліси на площі 258 га, на території «Новоград-Волинського ДЛМГ» площа пошкоджених різновікових насаджень становить 305 га.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2019 року стихія накрила частину Житомирської області та наробила лиха не лише в селах і селищах Новоград-Волинського та Ємільчинського районів, а й в лісах. Зокрема, 17 травня заступник голови Товариства лісівників Житомирщини Віра Долгих розповідала, що смерч пошкодив понад 100 гектарів лісу в Городниці Новоград-Волинського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс буревій збиток ТЕБ НС смерч злива  
Матеріали по темі