Здоров'я

Неймовірна історія Олени Буханевич: Мене вилікувала любов

24 June 2019, 10:48

Історія про чудо, яке трапилося після 12 років безуспішних спроб завагітніти. Подружжя мало того, що народило двійко хлопчаків, так і знову вагітне. Але все по порядку.

Почалося все банально для Олени та її чоловіка Дениса – одружилися і мріяли про близнюків – хлопчика та дівчинку.

«Чесно кажучи, це була моя дитяча мрія – народити одразу двох – дівчинку і хлопчика, щоб «відстрілятися» уже за один раз і все (сміється). Ще до самого весілля ми вирішили вже «працювати» над вагітністю, та все якось не вдавалося. Рік, другий, третій… З початку ми не дуже переймалися, та згодом я почала нервувати. Я ж так мріяла про дітей!» - розповідає Олена.

Відтоді і почалося «ходіння по муках» - одна поліклініка, друга, безліч аналізів та обстежень. На той час ще не було спеціалізованих клінік по безпліддю, де б можна було пройти повноцінне спеціалізоване обстеження, так як зараз у центрі «Мати та дитина». Та пара не здавалася.

«Одразу після відкриття першої репродуктивної клініки ми пішли туди. Більше року мене «мучили» і виявили непрохідність труб. Вихід був один – ЕКО. Боже, як я цього боялася! Тоді, у 2014 році, це для мене було дикістю, чимось страшним та нереальним. Але іншого виходу не було і ми ризикнули», - згадує жінка.

Після «підсадки» двох ембріонів прижився тільки один, наче було все нормально – і аналізи хороші, і на УЗД все добре, довгоочікувана вагітність настала. Однак, щастя майбутньої матусі було недовгим – на 7 тижні ембріон завмер і довелося викликати медикаментозний викидень.

«Тоді і я сама «завмерла». Після стількох років лікування і вже отриманої надії все в один момент рухнуло. Проте, нас вмовили зробити ще одну «кріопідсадку», але та спроба взагалі була невдалою. Тоді у мене опустилися руки зовсім. Я втратила будь-яку надію на те, що колись пригорну до себе дитинча. Це було дуже важко і важко в першу чергу морально», - ділиться спогадами Олена.

Якусь мить жінка мовчить та вже з усмішкою продовжує свою розповідь далі.

«Після цієї історії я зарікалася вже ні ногою в жодну клініку. Хотілося відпочити думками, звикнутися … Але спроби я полишати все ж не думала. Вирішила для себе – відпочину і піду далі. Тоді я і побачила, що відкривається «Мати та дитина» в Житомирі . Ще тоді у них акція якась була на ЕКО – дешевше, ніж у всіх інших клініках. Зібрали ми сімейну раду і вирішили ризикнути востаннє», - розповідає Олена.

Олена з Денисом прийшли на прийом Анастасії Нікітіної. Одразу попередили, що лікування марне, прийшли на ЕКО. І знову аналізи та повне обстеження організму. На цей раз процедура знайома, та особливої надії не було.

«Я без особливого піднесення йшла на процедуру – як буде, так буде. Я чомусь вирішила, що це найостанніша спроба. Але коли у нас з першого разу прижилося одразу два ембріони, я навіть здивувалася. Проте, негативний досвід пустив глибоке коріння. Я все боялася, щоб моя така довгоочікувана вагітність не зірвалася. Та щодня моє здивування та радість росли разом із моїми дітками. Багато хто мене лякав, та завдяки підтримці рідних та лікарів центру ми вистояли. І ось маємо двох чудових хлопчиків», - говорить жінка звичайним голосом, але очі світяться щастям та радістю.

Зазвичай, такі історії на цьому і закінчуються, та не у випадку подружжя Буханевич. Рівно через рік після пологів Олена знову зателефонувала Анастасії Сергіївні – щось було не так. На вагітність природнім шляхом чоловік та жінка не сподівалися, тому що знали, що завагітніти самі не зможуть, бо труби не прохідні та і 12 років безуспішних спроб тому підтвердження. Неважко уявити собі здивування подружжя, коли вони дізналися, що очікують на ще одну дитинку.

«Я і зараз не можу в це повірити. Після стількох років безпліддя та невдалих спроб завагітніти трапилося справжнє диво. Я щодня дякую Богу та моїй чарівниці Анастасії Сергіївні. Вони і справді лікують жінок любов’ю. Свою природнювагітність я називаю дивом», - із захопленням говорить Олена.

Майбутня мама постійно консультується із своїм улюбленим лікарем Анастасією Нікітіною з приводу теперішньої вагітності та зовсім не приховує той факт, що її два хлопчика народилося за допомогою лікарів.

«У мене зразу виникла довіра до неї. Хоча з початку мене спантеличив трохи вік – така сама як і я, дуже молода. Я ж то себе 18-річним дівчиськом відчуваю. А тут лікар. Та в процесі розмови я відчула довіру як до лікаря та промайнула думка, що саме тут і завдяки їй у мене все вийде. Пам’ятаю, як Анастасія Сергіївна мені говорила «у нас лікує любов». Воно так і є, якщо б мені колись хтось сказав, що я сама ось так от, я б посміялася і ніколи б не подумала, що таке може бути», - резюмує жінка.

За словами Анастасії Нікітіної, такі випадки унікальні, але мають місце у медичній практиці.

«Рідко, але буває так, що після ЕКО вагітніють самі. Це для нас теж із сфери чуда. Але такі випадки мають місце. На моїй практиці це трапилося не вперше. Перша вдала спроба ЕКО для мене важка та кропітка праця. Це не щось надзвичайне – це колосальний труд та постійна робота над собою як лікарем. Кожна така історія надихає мене шукати ще, заглиблюватись у процес та допомогти якомога більшій кількості жінок, які мріють про материнство», -ділиться радістю Анастасія Нікітіна.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі