Події

​На окрузі в Житомирській області намагалися підкупити однофамільців кандидата у нардепи, - поліція

24 June 2019, 13:24

22 червня поліція відкрила кримінальні провадження за фактами підкупу виборців, які стосувалися спроб за гроші підібрати і зареєструвати кандидатами у нардепи двох осіб зі схожими анкетними даними.

Про це 24 червня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

«22 червня до Головного управління Нацполіції в області надійшло два повідомлення про спроби за грошову винагороду підібрати та зареєструвати кандидатами у народні депутати двох осіб з тотожними анкетними даними до уже зареєстрованого по одному з округів Житомирщини кандидата», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, цього ж дня слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років.


Відео ГУНП в Житомирській області

У прес-службі ГУНП в Житомирській області відмовились уточнити, у якому саме виборчому окрузі Житомирської області зафіксовані дані випадки підкупу виборців.

Загалом же повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, в основному розміщення агітації без вихідних даних, були зареєстровані у Житомирі, Бердичівському, Коростенському, Новоград-Волинському, Малинському, Овруцькому та Чуднівському районах.

Нагадаємо, станом на ранок 24 червня, ЦВК вже зареєструвала 35 кандидатів в одномандатних виборчих округах по Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, партії та кандидати могли подавати документи до ЦВК для реєстрації кандидатів у депутати до 20 червня включно, останній день реєстрації – 25 червня. Для кандидата в депутати в одномандатному окрузі розмір грошової застави становить 41 тис. 730 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори порушення ГУНП  
Матеріали по темі