Здоров'я

У лабораторному центрі розповіли, в яких районах Житомирської області вода в місцях відпочинку не відповідає нормам

24 June 2019, 14:44

Вже втретє цього року спеціалістами Житомирського обласного лабораторного центру були відібрані для досліджень зразки води з водойм та річок регіону.

Про це 24 червня розповів завідувач відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України» Юрій Лутай.

«Із 78 моніторингових точок, з яких відбирались зразки води не відповідають санітарним нормам 44, що становить 56,4%. Нагадуємо, що бажаючим пірнути у прохолодну річкову (чи ставкову) воду про те, що купатись у воді, яка не відповідає вимогам санітарних норм не рекомендується а подекуди і загрожує здоров’ю», - наголосив Юрій Лутай.

Результати досліджень надаються жителям області для ознайомлення у вигляді таблиці та карти.

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня 2019 року начальник ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита розповідав про те, що купатися у річці Тетерів не рекомендується: у воді підвищені мікробіологічні показники. 21 червня завідувач відділу санітарно-гігієнічних досліджень Юрій Лутай запевнив, що вода в річці Тетерів у межах пляжу в житомирському гідропарку відповідає вимогам за мікробіологічними показниками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лутай лабараторний центр вода  
Матеріали по темі