Події

​Поліція розслідує службове підроблення і завищення вартості капремонту житомирських вулиць, який виконувала фірма ексзаступника мера

25 June 2019, 12:37

У Богунському райсуді міста Житомира перебуває справа за ознаками кримінального правопорушення за ч.1 ст 366 Кримінального кодексу (Службове підроблення). Мова йде про капітальний ремонт вулиць Житомира, який у 2016 році виконувало ПрАТ «Житомирське ШБУ №19», пов’язане з тодішнім заступником мера Житомира Олександром Фещенком.

За даними з ухвали суду від 4 червня 2019, у 2016 році між замовником – управлінням комунального господарства ЖМР та підрядником - ПрАТ «Житомирське ШБУ №19» було укладено 9 договорів на капітальний ремонт житомирських вулиць на загальну суму 6 млн 672,9 тис. грн. Згідно актів виконаних робіт загальна вартість ремонтів склала 6 млн 149,8 тис. грн. Станом на 1 січня 2017 року виконані роботи по вищевказаним договорам були оплачені в повному обсязі.

Аби встановити законність використання коштів міська рада залучила аудиторів, які виявили завищення вартості асфальтобетонної суміші на 108,8 тис. грн, а також включення до калькуляції завищеної кількість фактично використаного палива на суму 110,6 тис. грн.


Тож для проведення експертизи слідчому по справі знадобились додаткові матеріали і він подав до суду клопотання про надання йому тимчасового доступу до оригіналів проектно-кошторисних документацій по капремонту, які наразі перебувають у КП «Управління автомобільних шляхів».

Відтак суд задовольнив клопотання слідчих надати тимчасовий доступ до документів КП «УАШ», а саме оригіналів проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт:

  • вул. Вітрука (від вул. Селецька до вул. Огієнка),
  • вул. Народицька (від вул. Героїв Чорнобиля до вул. Садова алея),
  • вул. Корольова (від вул. Східна до вул. Вітрука),
  • вул. Чкалова (від вул. Островського до вул. Березівська),
  • вул. Каховська (від вул. Радивилівська до вул. Барашівська),
  • вул. Нова,
  • провул. 2-й Гранітний,
  • вул. Бальзаківська.

Довідково: Ч.1 ст. 366 - службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документі, карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За даними clarity-project.info, приватне акціонерне товариство «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» зареєстроване в Житомирі і спеціалізується на будівництві доріг та автострад. Директор – Фещенко Олександр Анатолійович, який керує фірмою з листопада 2017 року. Підприємство має 36 акціонерів. Кінцеві бенефіціари: Фещенко Катерина Григорівна, Святюк Раїса Василівна, Святюк Тарас Григорович.

Зазначимо, що у 2016 році (а саме у цей період були укладені договори на капремонт вулиць, про які йде мова в ухвалі суду) нинішній керівник ПрАТ «Житомирське ШБУ №19» Олександр Фещенко обіймав посаду заступника Житомирського міського голови, а фірмою тоді керувала його дружина Катерина Фещенко.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році ШБУ №19 за бюджетні кошти виконувало аварійні та поточні ремонти доріг у Житомирі. Активісти вбачали в цьому ознаки корупції, тож на засіданні виконкому 23 червня 2017 року чиновники пояснювали, чому фірма дружини заступника мера Олександра Фещенка отримала 2 млн грн на ремонт двох провулків у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ШБУ Фещенко суд капремонт асфальт  
Матеріали по темі