Події

​Чоловік, який влаштував поножів’я у житомирському ТРЦ, отримав 5 років ув’язнення і має відшкодувати 130 тис. грн потерпілим

26 June 2019, 15:44

У Житомирі до 5 років позбавлення волі засудили чоловіка, який наприкінці 2018 року у ТРЦ «Глобал» вдарив продавця та поранив ножем директора магазину та його батька.

Про це 26 червня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською місцевою прокуратурою здійснено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом хуліганства, вчиненого житомирянином із застосуванням холодної зброї та заподіяння двом особам умисного тяжкого тілесного ушкодження, що сталося у місцевому торговельно-розважальному комплексі. За результатом розгляду справи вироком Богунського районного суду м. Житомира особу визнано винним у скоєнні злочинів за ч.ч. 1,4 ст. 296, ч. 1 ст.121 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що 43-річний житомирянин, приватний підприємець, у 8 грудня 2018 року, будучи у стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи в одному з магазинів торговельного комплексу, з хуліганських мотивів, почав розхитувати встановлене там обладнання для захисту від крадіжок та заважати покупцям.

Почувши від директора магазину зауваження щодо своїх дій, спершу накинувся на нього з кулаками, а потім дістав ніж і завдав поранень в обличчя. Коли ж до місця події підійшов батько потерпілого, намагаючись захистити сина, зловмисник і на нього накинувся з ножем, завдавши йому поранень в обличчя та ногу. Кулаком в обличчя вдарив і продавчиню, яка попросила дружину хулігана забрати дитину, на очах якої відбувалася подія.

Допомогли потерпілим відвідувачі магазину, які відібрали ніж у зловмисника та викликали швидку медичну допомогу і поліцію.

«До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. Також судом ухвалено стягнути із засудженого на користь двох потерпілих моральної шкоди на загальну суму 130 000 грн», - поінформували в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 8 грудня 2018 року в ТРЦ «Глобал UA» у Житомирі стався конфлікт, один із учасників якого застосував ніж, поранивши опонента. На аматорському відео після інциденту нападник стверджував, що захищався.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: різанина поножів'я поранення ніж ТРЦ Глобал  
Матеріали по темі