Суспільство

У Новограді-Волинському, після обмежувальної постанови, батько згадав про 18-річного сина та погасив борг по аліментах

26 June 2019, 17:58

У Новограді-Волинському, після того, як державні виконавці винесли постанову про тимчасові обмеження, батько виплатив синові заборгованість по аліментах.

Про це 25 червня інформує головне територіальне управління юстиції в Житомирській області.

«Діти не обирають батьків, але не всі батьки після розлучення хочуть нести відповідальність за матеріальне становище дитини. Не вельми переймався долею свого сина і житель Звягельщини, роками накопичуючи аліментну заборгованість. Відтак юнаку, якому уже виповнилося 18 років, чоловік завинив понад 57 тисяч гривень. Застосовуючи усі заходи примусового впливу, які дав до рук державних виконавців закон #ЧужихДітейНеБуває, на майно боржника було накладено арешт, винесено постанови про тимчасові обмеження на виїзд за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання. Крапку в питанні несплати сину аліментів поклали фінансові санкції – 50 відсотків від загальної суми заборгованості. Тож горе-батько змушений був повернути дитині і усі заборговані кошти, і 28,6 тис. штрафу», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, чоловік сплатив на рахунок Новоград-Волинського міськрайонного відділу державної виконавчої служби обов’язковий у таких випадках виконавчий збір – майже 6 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському районі виконавча служба змусила «забудькуватого» батька виплатити 113 тис. грн заборгованості з аліментів і 50% штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський юстиція борг аліменти  
Матеріали по темі