Місто

У Житомирі відбувся перший чемпіонат України з регбі серед десантників-штурмовиків

27 June 2019, 15:44

27 червня на спортивному стадіоні школи №28 відбувся перший всеукраїнський чемпіонат десантно-штурмових військ Збройних сил України з регбі. Участь у змаганнях взяли десантники із 5 бригад та навчального центру, який розташований в Житомирі.

«Сьогодні ми проводимо перший чемпіонат Десантно-штурмових військ з регбі-7. На полі 7 учасників, 2 тайми по 7 хвилин. У змаганнях беруть участь команди 5-ти бригад та команда 199-го навчального центру міста Житомира. Військовослужбовців готувались місяць, у них були збори на базі житомирської 95-ї бригади. В кожній команді є свої професіонали, але не всі. На відсотків 90 усі військові були в зоні АТО та ООС. Ми знаємо, що вони разом воювали, а зараз вони разом змагаються на ігровому полі. Цей вид спорту показує усі фізичні якості: витривалість, швидкість, спритність, абсолютно усі. Всі військові за місяць вже можуть показувати результат. Цей вид спорту для десантно-штурмових військ дуже актуальний і такий, який схожий до умов на полі бою: виходить група з семи людей, виконують командні дії і захоплюють об’єкт. Тут так само, вони виходять і показують свої найкращі навички», - розповів начальник з фізичної підготовки та спорту ДШВ ЗСУ Андрій Палагін.


Впродовж дня десантники визначали найкращих регбістів. Врешті, нагороди турніру здобули миколаївські, львівські та житомирські десантники.

Третє місце зайняла 79-та ОДШБ, на другій сходинці опинилась команда 80-ї ОДШБ. Головний трофей турніру здобула житомирська окрема десантно-штурмова бригада.

Як десантники-штурмовики у регбі грали, дивіться також у фоторепортажі.

Як повідомляв Житомир.info, військовослужбовці строкової служби, які 21 травня склали військову присягу, у День відкритих дверей в 199-му навчальному центрі ДШВ показували відвідувачам свої вміння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Палагін ДШВ регбі  
Матеріали по темі