Місто

Більше півсотні найгучніших автівок України приїхали до Житомира на чемпіонат ЕММА

29 June 2019, 13:05

У Житомирі 29 червня на парковці ТЦ «Метро» стартував третій етап чемпіонату України з автозвуку та тюнінгу ЕММА-2019. Учасники змагатимуться у трьох категоріях: якість звуку, звуковий тиск та тюнінг. В Україні чемпіонат проходить вже 18-й рік поспіль. Цього року приїхало продемонструвати свою гучність більше 60 автівок з різних куточків України та ближнього зарубіжжя.

«В цьому році плануємо, що буде більше 60-70 автівок, але їхня кількість може збільшитися, тому що ми продовжили реєстрацію, бо люди під’їжджають і під’їжджають. В нас є три основні категорії: ESQL, ESPL та тюнінг. Кожна ця категорія має підкатегорію, тому переможців буде багато, у нас близько 60 кубків тільки», - розповідає директор Житомирського обласного туристично-інформаційного центру Василь Кравчук.


Переможці цього етапу потраплять у фінал чемпіонату України, який пройде восени у Харкові. Далі найгучніші автівки представлятимуть нашу країну в Європі.

«Є спеціальна колегія суддів, які оцінюють автомобіль в кожній категорії. Якість звучання, коли судді сідають в автомобіль, слухають, виставляють оцінки по правилам та протоколу. У гучних автомобілів, які у нас дуже гучні, вимірюємо звуковий тиск. Вони заїжджають в зону замірів, там у нас датчики, монітори, хто показав найбільшу цифру - той і переможець. Переможці та призери фіналу чемпіонату України, який відбудеться в кінці вересня, матимуть можливість представляти Україну на щорічному фіналі Європи в Зальцбурзі, в Австрії, наступного року», - каже керівник чемпіонату ЕММА-Україна Борис Тищенко.

Серед учасників - добре відома команда «Вітуоз Студіо», які стали чемпіонами Європи в ESQL та віце-чемпіони в категорії ESPL. Цього сезону хлопці також сподіваються на перемогу.

«Минулого року ми стали переможцями Європи у категорії ESQL - це гучна якість звуку з вулиці, і віце-чемпіонами в класі ESPL - звуковий тиск. Автомобіль проходить 160 децибел з 12 кВт. В нього ще є великий потенціал і ми ще працюємо над цим, щоб отримати максимальний результат. Сьогодні у нас небагато суперників, тому побачимо», - ділиться учасник третього етапу чемпіонату ЕММА-Україна Володимир Юзифович.

Окрім гучного звучання автомобілів, на локації відбудеться концерт за участі житомирських гуртів, танцювальне шоу, розіграші призів, барбекю вечірка.

Триватиме етап чемпіонату в Житомирі до 18.00.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році локацією проведення чемпіонату України з авто звуку і тюнінгу була набережа у парку Гагаріна. Понад півсотні учасників з’їхалися з усієї України і з-за кордону, щоб долучитися до заходу. Як це було, дивіться у сюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тюнінг звук автомобіль  
Матеріали по темі